Concertul de Crăciun „Best of Vienna” la Bucureşti

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Turneul naţional al concertului de Crăciun „Best of Vienna” va debuta pe 12 decembrie, la Sala Palatului din Bucureşti. Maestrul viorii, Russell McGregor şi orchestra austriacă Johann Strauss Ensemble revin pe scenele din România în cadrul unui amplu turneu naţional.

Operetele, valsurile şi polcile dinastiei Strauss, care încântă şi astăzi milioane de iubitori ai frumosului muzical din întreaga lume, vor delecta publicul român pe 12 decembrie, la Sala Palatului din Capitală, precum şi din marile oraşe ale ţării, într-un turneu de excepţie.

Recunoscuţi pe plan internaţional pentru virtuozitatea şi măiestria lor, câştigând deopotrivă admiraţia
publicului şi a criticilor, ansamblul de muzicieni Johann Strauss Ensemble, sub conducerea dirijorului Russell McGregor, va „picta” atmosfera feerică a tabloului de sărbătoare tipic vienez prin interpretări debordante, pline de rafinament şi energie, presărate cu momente fine de amuzament.

Strălucirea şi fastul Vienei, îmbrăcate într-un decor desprins parcă din basmele cu brazi impozanţi, castele cu sclipiri aurii şi fulgi de zăpadă, învăluite de celebrele valsuri vieneze, colinde şi cântece de iarnă vor aduce un plus de valoare capodoperelor din secolele precedente. Anul acesta, noua producţie scenică a faimoşilor muzicieni a fost personalizată de către directorul artistic Erich Buchman, întocmai pentru a satisface aşteptările publicului.

Spectacolele de Crăciun ale ansamblului Johann Strauss Ensemble reprezintă deja o tradiţie pentru publicul românesc. După succesul înregistrat în cei 13 ani de concerte susţinute consecutiv în România cu casa închisă, organizatorii le oferă persoanelor interesate posibilitatea de a-şi procura biletele în timp util.

Astfel, biletele pentru concertul de Crăciun, „Best of Vienna”, ce va avea loc pe 12 decembrie, la Sala Palatului, au fost puse în vânzare la preţuri cuprinse între 59 lei şi 220 lei şi sunt disponibile la: Sala Palatului, magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu, agenţiile Tui Travel Center şi Eurolines, sau online prin www.ticketnet.ro, www.iabilet.ro, www.bilet.ro, www.bilete.ro, www.startickets.ro şi www.eventim.ro.

Istoria orchestrei Johann Strauss Ensemble începe în anul 1985, când a fost fondată de către membri ai Bruckner Orchester din Linz. Grupul lucrează de atunci fără întrerupere la perfecţionarea sunetului şi stilului, adăugând piese noi şi inovatoare repertoriului standard. Orchestra îi datorează o mare parte din evoluţia profesională violonistului şi dirijorului Russell McGregor, care s-a alăturat ansamblului în 2004. Respectând tradiţia concertelor Strauss din secolul XIX, acesta dirijează în stilul Stehgeiger, adică din poziţia de solist.

McGregor s-a născut în Oxford, dar a crescut în Melbourne, Australia, unde la vârsta de 7 ani a început să studieze vioara. Din 1992 Russell locuieşte în Viena, iar din 1997 este concertmaestru şi dirijor al orchestrei Palatului Schöbrunn. Vioara la care cântă a fost fabricată în anul 1697 de către Carlo Giuseppe Testore, aceasta fiind „sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x