De interes

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, membru al Asociaţiei Europene a Muzeelor în Aer Liber

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Muzeul Etnografic al Transilvaniei a devenit membru al Asociaţiei Europene a Muzeelor în Aer Liber (AEOM – Association of European Open-air Museum). Este a doua instituţie muzeală din România care face parte din această organizaţie, alături de Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucureşti.

Instituţia de cultură, aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, a participat în perioada 21 – 25 august 2017, în Marea Britanie, la lucrările celei de-a 28-a Conferinţe a Asociaţiei Europene a Muzeelor în Aer Liber (AEOM – Association of European Open-air Museum). La încheierea conferinţei, în data de 25 august 2017, la recomandarea doamnei Katarina Frost (Suedia), preşedinta în exerciţiu a AEOM, şi a domnului David J. Eveleigh (Marea Britanie), vicepreşedinte AEOM, Muzeul Etnografic din Cluj-Napoca a primit calitatea de membru al acestei prestigioase asociaţii.

Găzduită de Black Country Living Museum şi de Ironbridge Gorge Museum, conferinţa din acest an a fost organizată sub genericul „The Resilient, Entrepreneurial Museum and Master Planning” (Muzeul flexibil, antreprenorial şi master planning) şi a reunit un număr de 127 de specialişti din peste 40 de instituţii muzeale din Europa, America de Nord şi Australia.

Tema principală a conferinţei a fost discutată în data de 23 august, la Ironbridge Gorge Museums, într-o dezbatere în care au fost prezentate două experienţe europene relevante în domeniu: Thomas Bloch Ravn, „Planul de dezvoltare al Muzeului Den Gamle By, Danemarca” şi Tudor Sălăgean, „Master planning la Muzeul Etnografic al Transilvaniei”, România.

Autorităţile informează că Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituţie muzeală coordonată de forul administrativ judeţean, a derulat şi continuă să implementeze o serie de proiecte având ca scop valorificarea patrimoniului cultural, precum şi transformarea Parcului în aer liber din Hoia într-un obiectiv atractiv pentru desfăşurarea de activităţi culturale, evenimente, expoziţii temporare, activităţi cu publicul, diverse conferinţe şi workshop-uri, târguri şi festivaluri tradiţionale, dar şi pentru vizitele în familie şi pentru iubitorii activităţilor în aer liber.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x