Jumătate de secol de existenţă a Muzeului Memorial „Octavian Goga” din Ciucea

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

O jumătate de secol de existenţă a Muzeului Memorial „Octavian Goga” din Ciucea va fi marcată printr-o serie de acţiuni culturale.

Muzeul memorial, în parteneriat cu Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj, instituţii de cultură care funcţionează în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, organizează cu ocazia aniversării a 50 de ani de la inaugurarea prestigiosului edificiu muzeal de la Ciucea, o serie de acţiuni culturale, conform următorului program:

Joi, 7 septembrie 2017, începând cu ora 15:00, la Galeria Arte din Cluj-Napoca, situată pe strada Vasile Alecsandri nr.1, va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie documentară „Muzeul Memorial Octavian Goga – 50 de ani de existenţă”. Autorităţile anunţă că manifestările culturale dedicate semicentenarului vor continua în zilele de 14 şi 15 septembrie, acestea urmând a se desfăşura la sediul Muzeului Memorial „Octavian Goga” din localitatea Ciucea, str. Principală nr. 4.

Astfel, joi, 14 septembrie 2017, de la ora 12:00, va avea loc deschiderea oficială, urmată, începând cu ora 13:00, de un moment dedicat evocării celor care şi-au închinat activitatea existenţei şi dezvoltării muzeului. De asemenea, de la ora 14:30, în sala de expoziţii temporare din Castel, persoanele interesate vor putea participa la vernisajul expoziţiei „Valori ale Colecţiei Goga”, unde vor fi expuse picturi care fac parte din patrimoniul cultural naţional, eveniment succedat, de la ora 15:00, de vernisajul expoziţiei Retrospectiva taberelor de arta ale Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda” la Ciucea.

Vernisajul va fi urmat de ediţia aniversară dedicată Cenaclului literar-artistic „Steaua fără nume” al Şcolii de Arte, coordonat de poetul şi jurnalistul Sorin Grecu.

Vineri, 15 septembrie, tot la sediul Muzeului Memorial „Octavian Goga” din Ciucea, începând cu ora 17:00, se va derula un spectacol aniversar de muzică populară şi uşoară susţinut de formaţiile şi artiştii Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda” din Cluj- Napoca.

Autorităţile mai informează publicul larg că intrarea este liberă.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x