Evenimente

Portul Turistic Jurilovca va găzdui duminică Serbarea Borşului Pescăresc

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Duminică, 10 septembrie 2017, Portul Turistic Jurilovca va fi atracţia principală a localnicilor şi a turiştilor, cu ocazia sărbătoririi a celei de-a VII-a ediţii a evenimentului Serbarea Borşului Pescăresc, festival organizat sub patronajul Consiliului Judeţean Jurilovca, judeţul Tulcea.

Dacă la ediţia de anul trecut au fost prezenţi peste 12.000 de oaspeţi, estimările din acest an ale organizatorilor sunt mult mai mari, fiind aşteptaţi deoportivă atât turişti din toată ţara precum şi de pe alte meleaguri, şi cetăţeni din judeţul Tulcea şi din judeţele limitrofe. Cei care vor alege să treacă pragul serbării borşului pescăresc vor beneficia de un program interesant, concretizat într-un adevărat regal a tradiţiilor locale şi culinare, completat cu muzica artiştilor autohtoni veritabili.

Începând cu ora 12:00, vizitatorii se vor putea bucura de activităţi ale Crecetaşilor Marini, de plimbări cu caiacul sau ambarcaţiuni pescăreşti în Portul Jurilovca, putând gusta şi cumpăra, de asemenea, produse artizanale şi preparate locale, prezente la standurile expoziţionale. Printre activităţile multiple cuprinse în programul celei de-a şaptea ediţii a Serbării Borşului Pescăresc, se numără şi expoziţia de fotografie „Ţinutul Jurilovca”, atelierele interactive pentru copii sau proiecţia unei producţii cinematografice.

Frumuseţea costumelor tradiţionale dobrogene va fi prezentată în cadrul unei parade speciale, urmată de momente artistice reprezentative pentru etniile dobrogene şi demonstraţii culinare cu specific pescăresc.

Peste 300 de ceaune cu cel mai bun borş de peşte din Delta Dunării, gătit de 50 de pescari din Jurilovca, îi vor întâmpina pe vizitatorii Serbării Borşului Pescăresc din acest an. Se vor folosi cel puţin 5 tone de peşte proaspăt sau păstrat la fulgi de gheaţă, prin grija Federaţiei Pescarilor din Delta Dunării.

Începând cu ora 18:00 trupa Zdob şi Zdub, Zuralia Orchestra, Georgiana Maria Chiriţă şi Radu Captari vor urca pe scena Portului Turistic Jurilovca pentru a încâta publicul cu cele mai recunoscute melodii, iar programul serii se va încheia cu un spectacol de foc de artificii.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x