Lifestyle

Film – Barry Seal: Trafic în stil American – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

O poveste inspirată din fapte reale, din viaţa unui personaj care pare desprins mai degrabă din filele unui roman de aventuri bine scris. O poveste care aduce în prim plan CIA şi cartelul de la Medellin, oameni politici influienţi ai Americii şi Pablo Escobar. O poveste incredibilă a unei vieţi care a lucrat din umbră la producerea unor evenimente marcante.

Filmul despre viaţa unui personaj foarte influient, dar necunoscut marelui public, pilotul Barry Seal, rulează în prezent pe marile ecrane. Tom Cruise a fost ales pentru a da viaţă personajului principal. Alături de el mai apar Sarah Wright, Domhnall Gleeson, Caleb Landry Jones, Alejandro Edda. Regia este semnată de Doug Liman.


sursa video: youtube

American made (Barry Seal: Trafic în stil American) este un thriller plin de aventuri şi antren. Povestea lui Barry Seal este prezentată ca o îmbinare de elemente clasice de film cu elemente de realizare a documentarelor. Ca elemente ajutătoare mai apar şi câteva imagini grafice cu explicaţiile de rigoare. Toate aceste elemente sunt îmbinate potrivit şi reuşesc să creeze o poveste cursivă şi de înţeles. Evenimetele istorice sunt prezentate în felul acesta într-o manieră atrăgătoare, simplă şi de efect. Momente importante din trecut sunt redate clar, mai ales că nu toată lumea este la curent cu ceea ce se întâmpla în acea perioadă pe continentul American, iar explicaţiile aduse sunt bine-venite.

Înaintea oricărui element care ar putea contribui la un bun rezultat final, stă alegerea lui Tom Cruise în rolul lui Barry Seal. Actorul face un rol de excepţie. El aduce personajului un plus de farmec, îl face uman şi oarecum amuzant, deşi nu spune glume şi nici nu pare să încerce din greu să distreze, face toate acestea în stilul lui unic. Talentul lui în construirea personajului este evident. Filmul are farmec şi o nuanţă de distracţie, în toată nebunia şi agitaţia, datorită lui Tom Cruise.

Imaginea, felul în care au fost realizate scenele nu iese în evidenţă, decât în unele momente de impact. Sunt câteva minute în care totul este prea sacadat, realizatorii încercând să aducă un plus de credibilitate scenei, dar care nu face altceva decât să deranjeze puţin. Acest aspect este însă uşor de trecut cu vederea datorită poveştii care curge lin şi a altor imagini, interesante şi memorabile.

Chiar dacă ţine în jur de două ore, American made (Barry Seal: Trafic în stil American) trece pe nesimţite. Actorii buni şi imaginile interesante, alături de povestea incredibilă, fac ca timpul petrecut urmărind acest personaj să fie unul plăcut. Chiar dacă se ştie din start că este inspirat din fapte reale, sunt momente în care totul pare exagerat. Este unul dintre filmele care demonstrează încă o dată, fără urmă de tăgadă, că viaţa bate filmul.

American made (Barry Seal: Trafic în stil American) este un film care merită văzut.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x