Ştiri

Podul numărul 3 din Cheile Turzii a fost refăcut

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Podul numărul 3 din Rezervaţia Naturală Cheile Turzii a fost refăcut. Începând de vineri, 8 septembrie 2017, vizitarea traseului complet al defileului din Cheile Turzii va fi reluată.

La procesul de reconstruire a podului distrus în incendiu şi-au adus aportul angajaţii şi voluntarii Serviciului Salvamont-Salvaspeo care, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Consiliului Judeţean Cluj, au derulat o activitate intensă, contra-cronometru, pentru deschiderea cât mai rapidă a traseului complet de vizitare.

„Mă bucur că am reuşit să respectăm promisiunea făcută, aceea de a finaliza într-un timp cât scurt şi în condiţii de maximă siguranţă pentru vizitatori refacerea podului peste valea Hăşdate. Începând de vineri defileul rezervaţiei Cheilor Turzii va fi deschis integral, astfel încât îi aşteptăm toţi cei interesaţi să viziteze această extrem de valoroasă arie protejată de interes naţional”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Autorităţile mai informează că operaţiunea de refacere la Podul numărul 3 a fost îngreunată de faptul că transportul tuturor materialelor şi al echipamentelor necesare – grinzi metalice şi de lemn, generator electric etc. s-a efectuat exclusiv manual, pentru a proteja habitatul natural şi flora din Rezervaţie.

Cei care se fac vinovaţi de acest act de vandalism şi distrugere nu au fost încă identificaţi. În prezent se desfăşoară o anchetă pentru descoperirea şi tragerea la răspundere a celor care care au incendiat podul luna trecută, în cursul dimineţii zilei de sâmbătă, 26 august 2017.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x