La sfârşit de săptămână are loc prima ediţie a Festivalului Stradal „Wonder Puck”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Începând de vineri, 15 septembrie 2017 şi până duminică, 17 septembrie, Festivalul „Wonder Puck” se va desfăşura în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca.

„Wonder Puck” este un eveniment de tip open-air adresat întregii familii, care îşi propune să aducă laolaltă domenii de interes artistic, precum: teatru, muzică, dans, artă vizuală şi artizanală, pe toată durata festivalului urmând a avea loc o mulţime de activităţi educative şi recreative. Organizatorii au pregătit un program complex de educaţie teatrală şi culturală menit să formeze gustul estetic al celor mai mici spectatori, dar şi al tinerilor şi să apropie arta teatrului de păpuşi de publicul său. Astfel, pe parcursul celor trei zile de festival, într-un perimetru de 3.520 de metri pătraţi, în inima Clujului, se vor dezvolta continuu, într-un cadru atractiv şi prietenos, o serie de activităţi artistice dedicate copiilor şi părinţilor.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc vineri, 15 septembrie 2017, de la ora 15:00, pe Scena Mare şi va fi urmată, de la ora 15:30, de un eveniment special – Fanfara Militară din Cluj-Napoca va susţine un concert cu fragmente din muzica filmelor de la Disney. De asemenea, un alt element inedit în cadrul Festivalului „Wonder Puck” îl reprezintă Petrecerea Costumelor, un moment jucăuş şi colorat adresat copiilor şi familiilor lor, care se va finaliza cu Tombola Fermecată, manifestare ce va avea loc sâmbătă, 16 septembrie, în intervalul orar 19:00 – 21:00. Atmosfera de dans şi voioşie va fi întreţinută şi de concertul celor de la Voltaj Academy, concert care va încheia cea de-a doua zi a festivalului.

La eveniment vor participa atât artişti clujeni, cât şi de la Oradea, Sibiu, Alba Iulia, Târgu-Mureş, Baia Mare, Deva, Satu Mare şi Dej. Pe lângă trupe şi instituţii de teatru, programul artistic al festivalului cuprinde şi spectacole de teatru ale unor prestigioase şcoli clujene, concerte, momente de dans şi jonglerie, ateliere de creaţie şi expoziţii.

Festivalului Stradal „Wonder Puck” este organizat de Teatrul de Păpuşi „Puck”, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca, în parteneriat cu fundaţiile Esua şi Lions. Cu ajutorul partenerilor, organizatorii festivalului îşi propun ca următoarele ediţii să se bucure de o extindere a activităţilor la nivel naţional.

Participarea la toate manifestările din cadrul „Wonder Puck” este gratuită.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x