Debut de stagiune la Filarmonica de Stat Transilvania

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Filarmonica de Stat Transilvania revine cu primul concert al stagiunii 2017 – 2018 joi, 14 septembrie, începând cu ora 19:00, la Colegiul Academic.

Concertul este organizat în parteneriat cu Festivalul Internaţional „George Enescu”, prilej cu care vor fi prezenţi la Cluj dirijorul Dennis Russell Davies şi tânarul pianist Aaron Pilsan. Programul serii va fi unul dedicat muzicii moderne, cu lucrări de Cornel Ţăranu, Thomas Larcher şi Elliot Goldenthal.

Dennis Russell Davies este dirijorul principal al Orchestrei „Bruckner” şi al Operei din Linz, precum şi al Orchestrei Simfonice din Basel. De-a lungul carierei sale de peste 45 de ani, a fost dirijor principal la orchestre, opere şi festivaluri ca Orchestra Simfonică Radio din Viena, Opera din Bonn, Orchestra Beethovenhalle, Opera de Stat din Stuttgart, Orchestra Compozitorilor Americani, Orchestra de Cameră St. Paul, Orchestra Simfonică din Norwalk, Cabrillo Music Festival şi Orchestra de Cameră din Stuttgart. Printre orchestrele cu care a colaborat, se numără cele din Cleveland, Philadelphia, Chicago, San Francisco, Boston, Filarmonicile din New York, München şi Berlin, Gewandhaus Orchester Leipzig, Orchestra Regală Concertgebouw, Konzerthausorchester Berlin, Filarmonica din Dresda, Orchestra Naţională a Spaniei, Filarmonica din Sankt-Petersburg, Orchestra Simfonică din Bamberg.

Tânărul pianist austriac Aaron Pilsan a beneficiat de îndrumarea celebrului pedagog Karl-Heinz Kämmerling, în prezent fiind student la Conservatorul din Hanovra, la clasa profesului Lars Vogt. De asemenea, a participat la cursurile de măiestrie susţinute de Alfred Brendel, András Schiff şi Maria João Pires. A fost invitat la Festivalul „Menuhin” din Gstaad, la Festivalul de la Schwetzingen, la Festivalul „Schubertiade” din Hohenems, Piano Festival Ruhr, Festivalul „Mozart” din Würzburg, Festival aux Jacobins din Toulouse, Festival La Roque d’Anthéron. A cântat în săli din Zürich, Tokyo, München, Berlin, Paris şi New York.

Biletele pentru concert se pot cumpăra de la agenţia de bilete a Filarmonicii, din Piaţa Lucian Blaga nr. 1 – 3, la parter în incinta Casei de Cultură a Studenţilor, (tel. 0264 43 00 60), conform programului:
● Luni şi miercuri 10:00 – 14:00;
● Marţi şi joi 12:00 – 18:00;
● Vineri 10:00 – 14:00;
● Cu o oră înainte de concert, direct de la locaţia acestuia;
● În ziua concertului, agenţia de bilete este deschisă în intervalul 10:00 – 14:00.

Preţurile biletelor şi abonamentelor la Filarmonica de Stat Transilvania ramân aceleaşi pentru stagiunea 2017 – 2018:
● 25 de lei – 13 lei reducere (elevi, studenţi şi pensionari) pentru concertele incluse în abonament;
● 40 de lei – 20 de lei reducere (elevi, studenţi şi pensionari), pentru concertele extraordinare;
● 400 de lei abonamentele, respectiv 200 de lei cu reducere.

Filarmonica de Stat Transilvania este o instituţie de cultură care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj. În formula prezentată mai sus, orchestra clujeană va concerta în data de 16 septembrie 2017 la Bucureşti, în cadrul Festivalului „George Enescu”.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x