Film – Hitman’s bodyguard: Care pe care – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Două dintre cele mai misterioase ocupaţii, cea de asasin plătit şi cea de angajat cu paza şi protecţia persoanelor periculoase sau importante, reprezintă o combinaţie irezistibilă pentru un film de acţiune. Atracţia pentru a viziona un film cu asemenea personaje este dată şi de felul în care acestea ar putea interacţiona, de chimia dintre ele, de felul în care se pot înţelege două persoane cu interese diametral opuse.

În noul film de acţiune, care rulează pe marile ecrane în momentul de faţă, cele două personaje principale sunt interpretate de Ryan Reynolds şi Samuel L. Jackson, alături de Salma Hayek, Elodie Yung, în regia lui Patrick Hughes.


sursa vide: youtube

The hitman’s bodyguard (Hitman’s bodyguard: Care pe care) este un film de acţiune şi comedie, un tip clasic de realizare cinematografică, în care nucleul este format din două personaje diametral opuse. Încă de la început trebuie subliniat faptul că filmul îşi merită cu prisosinţă titulatura de film de acţiune. De la început şi până la sfârşit, Hitman’s bodyguard: Care pe care este o frenezie continuă, o înlănţuire de scene dinamice sau amuzante, care reuşesc să capteze atenţia şi să o ţină la cote maxime timp de aproape două ore. Pe lângă o multitudine de faze originale şi pe alocuri amuzante, filmul este plin şi de scene clasice de acţiune, adaptate vremurilor.

Cele două personaje principale au o dinamică specială dar aşteptată. Relaţia şi dialogurile dintre ele trec prin tot felul de stări, locaţii şi situaţii limită. Nu prea se oferă timp de respiro între scenele tari de acţiune, care se succed la un moment dat fără întrerupere. Realizatorii au reuşit să aducă pe marele ecran un film cu adevărat de acţiune, care aduce un regal de cascadorii, de scene dinamice mai lungi sau mai scurte, toate plăcute, interesant de urmărit şi care fac spectatorii să pătrundă într-a altă lume preţ de câteva minute, a urmăririlor intense şi a abilităţilor extraordinare.

Povestea este construită pe scurt, iar motivaţiile personajelor sunt destul de succint prezentate. Cu toate acestea, totul este comprehensibil şi scenariul este bine adaptat unui film de acţiune. Dialogurile şi chimia dintre cei doi protagonişti fac sarea şi piperul filmului Hitman’s bodyguard: Care pe care. Se simte clar, de multe ori, din dialoguri şi interacţiuni intenţia realizatorilor de a amuza privitorii. Se mai vede şi că cei doi periculoşi profesionişti nu se iau prea în serios în unele scene, este evident amuzamentul lor şi ştiinţa rezultatului acţiunilor întreprinse, dar reuşesc totuşi să păstreze limitele necesare pentru ca filmul să rămână interesant şi obiectivul clar, serios.

Pe lângă acţiune intensă şi scene de dialog amuzante, chiar dacă forţate puţin uneori, sângele este un alt element care apare des în film. Foarte multe crime au loc de într-o modalitate care pare realistă, în care sângele se vede împroşcând din oameni, situaţie care poate crea o stare de disconfort pentru cei care nu sunt obişnuiţi cu violenţa pe marele ecran.

Unul dintre elementele care aduc un plus de calitate filmului este muzica. Coloana sonoră este compusă din piese foarte diferite ca stil, an de apariţie şi modalitate de interpretare. Imaginile formate din cadre scurte care se succed rapid, alături de muzica interesantă, fac ca scenele de acţiune să fie foarte dinamice şi palpitante.

The hitman’s bodyguard (Hitman’s bodyguard: Care pe care) este un film care merită văzut, o modalitate plăcută de petrecere a timpului liber.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Din distribuția filmului fac parte: Tom Holland, Samuel L. Jackson, Jake Gyllenhaal, Marisa Tomei, Jon Favreau, Zendaya, Jacob Batalon. Jon Watts semnează […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x