Drumuri judeţene pe care se desfăşoară reparaţii în luna septembrie

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Pe o serie de tronsoane ale drumurilor judeţene se desfăşoară în această perioadă reparaţii, în timp ce pe alte porţiuni au loc lucrări de întreţinere periodică. În săptămâna de lucru 11 – 15 septembrie, Consiliul Judeţean Cluj a anunţat stadiul în care se află lucrările de refacere a unor porţiuni de drum.

Drumul judeţean 109A Chinteni – Vultureni – Dealu Jurcii va fi reabilitat şi modernizat.
Autorităţile informează că durata maximă a lucrărilor a fost stabilită la 24 de luni. Reparaţii pe drumul judeţean DJ 109A Chinteni – Vultureni – Dealu Jurcii se vor face între kilometri 10+200 şi 48+566. Sectorul vizat de reabilitare, în lungime totală de 38.366 kilometri, începe în dreptul localităţii Chinteni, traversează localităţile Deuşu, Băbuţiu, Şoimeni, Panticeu, Recea Cristur, respectiv Căprioara şi se termină la intersecţia cu DJ 108B.
Necesitatea iniţierii lucrărilor de modernizare pe acest drum judeţean a fost determinată de starea avansată de degradare a părţii carosabile, generată atât de structura slabă cât şi de traficul intens desfăşurat. În momentul de faţă, DJ 109A este afectat de multiple degradări de suprafaţă – fisuri şi crăpături, denivelări, suprafeţe fără aderenţă etc., precum şi defecte care afectează capacitatea portantă, respectiv planeitatea suprafeţei de rulare, motiv pentru care acest drum nu mai respectă condiţiile tehnice de utilizare în siguranţă.
Pentru remedierea tuturor acestor deficienţe, Consiliul Judeţean a luat decizia reabilitării celor peste 38 de kilometri de drum judeţean astfel încât, la finalizarea lucrărilor, DJ 109A să se prezinte la un nivel tehnic şi funcţional cât mai ridicat. În acest scop, proiectul de reabilitare vizează amenajarea unei platforme a drumului cu lăţimea de 8 metri, din care partea carosabilă se va constitui din două benzi de circulaţie de câte trei metri, restul fiind benzi de încadrare şi acostamente. Structura rutieră va fi una solidă, compusă din fundaţii din balast, straturi de piatră spartă, tratamente bituminoase, straturi de uzură, respectiv bindere cu criblură. În ceea ce priveşte scurgerea apelor pluviale şi de suprafaţă, vor fi realizate noi şanţuri şi rigole, vor fi decolmatate şanţurile vechi şi se vor construi de la zero sau, după caz, reabilita nu mai putin de 75 de poduri şi podeţe. De asemenea, la finalizarea lucrărilor de modernizare se va reface integral semnalizarea rutieră verticală şi orizontală.
Lucrările de investiţii pe drumul judeţean DJ 109A Chinteni – Vultureni – Dealul Jurcii sunt peste 27.000.000 lei şi vor fi executate de SC KIAT Group Construct SRL, finanţarea fiind asigurată din creditul de 50.000.000 de euro contractat de Consiliul Judeţean.

Au demarat lucrările de întreţinere pe drumul judeţean 103G Ceanu Mic – Aiton.
Pe drumul judeţean DJ 103G Ceanu Mic – Aiton au demarat o serie de lucrări de întreţinere curentă şi periodică. Pentru reparaţii este vizat un tronson de drum în lungime de 6.666 kilometri, de la kilometrul 43+222 până la kilometrul 49+888.
În ceea ce priveşte lucrările, acestea constau în plombări cu emulsie bituminoasă, plombări cu beton asfaltic, completare de acostamente, tratarea burduşirilor şi a tasărilor, curăţarea şanturilor şi a rigolelor precum şi cosirea vegetaţiei aflate în vecinatatea căii de rulare. Autorităţile anunţă că lucrările au debutat deja cu refacerea unui podeţ pentru care a fost necesară realizarea unui drum de ocolire în vederea asigurării unei circulaţii normale pe durata lucrărilor şi continuă cu restul activităţilor programate.

Drumul judeţean care duce spre Barajul Drăgan – Floroiu a intrat în reabilitare.
Pe drumul judeţean DJ 764B (DN 1) Valea Drăganului – Baraj Drăgan-Floroiu se execută în acest moment ample lucrări de întreţinere a carosabilului, constând în plombări cu beton asfaltic şi plombări cu emulsie prin stropiri succesive.
Este vizat astfel un tronson de drum în lungime de 6 kilometri, de la kilometrul 13+000 până la kilometrul 19+000 după ce, anterior, lucrări de acelaşi tip au fost executate pe sectoarele cuprinse între kilometrul 0+000 şi kilometrul 13+000, respectiv de la kilometrul 19+000 până la kilometrul 22+000.
Întreţinerea infrastructurii rutiere pe drumul judeţean DJ 764B asigură accesul rapid şi în condiţii de siguranţă la drumul naţional DN1 pe direcţiile Cluj-Napoca şi Oradea, precum şi spre atracţiile turistice din zonă: Barajul Drăgan, Lacul Floroiu şi Masivul Vlădeasa.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x