Mai este o lună până la concertul pe care Sting îl va susţine la Sala Polivalentă Cluj–Napoca

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Sting va cânta anul acesta pentru prima dată în Transilvania. Artistul va susţine un concert în 17 octombrie, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în cadrul turneului mondial Sting – 57th & 9th.

Compozitor, actor, autor şi activist, Sting s-a născut în Newcastle, Marea Britanie, dar în 1977 s-a mutat în Londra, unde a pus bazele trupei The Police împreună cu Steward Copeland şi Andy Summers. Trupa a lansat cinci albume de studio, a câştigat şase premii Grammy şi două Brit, şi a fost inclusă în The Rock and Roll Hall of Fame în 2003. Fiind unul dintre cei mai apreciaţi artişti ai lumii, Sting a primit în afara activităţii sale alături de trupa Police, alte zece premii Grammy, două trofee Brit, un Golden Globe, un Emmy, patru nominalizări la Oscar (cea mai recentă fiind pentru piesa The Empty Chair din JIM: The James Foley Story), o nominalizare la premiile Tony, Century Award oferit de revista Billboard precum şi distincţia Personalitatea anului oferită în cadrul MusiCares 2004. Sting este membru al Songwriters Hall of Fame, în decembrie 2004 a primit onoruri din partea centrului Kennedy iar recent i-a fost oferit The American Music Award of Merit. De-a lungul îndelungatei sale cariere, a vândut aproape 100 de milioane de copii ale albumelor sale lansate atât în perioada solo cât şi în etapa The Police.

Sprijinul oferit de Sting pentru organizaţile care militează pentru drepturile omului precum Rainforest Fund, Amnesty International şi Live Aid este o reflexie a creaţiei sale artistice. Alături de soţia Trudie Styler, Sting a pus bazele Rainforest Fund în 1989 pentru a proteja atât pădurile tropicale cât şi populaţiile indigene din zona lor. Împreună, cei doi soţi au organizat de-a lungul timpului 18 concerte menite să strângă fonduri şi să atragă atenţia asupra resurselor planetei aflate în pericol. De la începutul activităţii sale, Rainforest Fund a reuşit să se extindă, ajungând să aibă astăzi o reţea de organizaţii interconectate în peste 20 de ţări din 3 continente.

Spectacolul inclus în turneul 57th & 9th promovează lansarea celui mai recent proiect muzical al artistului, albumul rock cu acelaşi nume. Pentru acest show, Sting va fi însoţit de un live band din care fac parte Dominic Miller, chitarist (unul dintre cei mai vechi colegi de scenă ai artistului), Josh Freese (tobe) şi Rufus Miller (chitară), alături de Joe Sumner ca invitat special dar şi de acordeonistul Percy Cardona (The Last Bandoleros). Mai multe detalii despre programul complet al turneului sunt disponibile şi pe site-ul: www.sting.com/tour.

Joe Sumner s-a concentrat asupra activităţii sale solo în ultimii 5 ani. Lider al trupei rock Fiction Plane, Joe creează folosindu-se doar de vocea sa şi propria chitară, piese extrem de jucăuşe, pe care le lasă aproape întotdeauna nefinalizate. „De fiecare dată când scriu un cântec, las cel puţin câteva părţi complet deschise pentru improvizaţie. […] După ce cânţi o piesă de cincizeci de ori, cred că aceasta ar trebui să se îmbunătăţească, nu sa rămână la fel.” mărturiseşte artistul referinduse la această particularitate interesanta a stilului său. De altfel, această abordare este un efect al experienţelor sale muzicale extrem de variate: de la turnee alături de trupe şi artişti pe care îi priveşte acum ca fiind literalmente familie (The Police, Sting), la artişti ca Snoop Dogg sau opera modernă. Joe povesteşte despre cum gestionează aspectul emoţional şi presiunea generată de procesul de creaţie, într-o serie de workshopuri susţinute în cadrul mai multor şcoli de muzică.

Primul single solo al lui Joe Sumner, „Jellybean” a fost lansat la începutul anului într-o ediţie limitată, din vară fiind disponibil la nivel internaţional.

Cel de-al doisprezecelea album Sting, 57th & 9th, primul său proiect rock/pop lansat după mai bine de 10 ani, a apărut pe 11 noiembrie la A&M/Interscope Records. Colecţia de 10 piese surprinde paleta vastă de stiluri compoziţionale care-l caracterizează pe Sting, începând de la ritmurile domoale de chitară din I Can Stop Thinking About You, la abordarea mai feroce din Petrol Head sau 50.000. Albumul, produs de Martin Kierszenbaum, a fost înregistrat în doar câteva săptămâni împreună cu vechii colaboratori ai lui Sting: Dominic Miller (chitară) şi Vinnie Colaiuta (tobe), alături de bateristul Josh Freese (Nine Inch Nails, Guns n’Roses), chitaristul Lyle Workman şi backing vocals asigurat de trupa din San Antonio The Last Bandoleros.


sursa video: youtube

Turneul 57th & 9th este promovat de Live Nation Global Touring, produs de Cherrytree Management şi RZO Entertainment. Concertul din România este organizat de Emagic.

Cei care nu vor sa rateze întâlnirea cu celebrul artist, programată pentru toamna acestui an la Cluj-Napoca, au la dispoziţie şase categorii de bilete dintre care să aleagă, preţurile variind în funcţie de distanţa faţă de scenă: 146 de lei – zona de acces general, care oferă acces în picioare, 226 de lei, 256 de lei, 286 de lei, 346 de lei – zona Golden Circle, cu acces în picioare, pentru care se poate achiziţiona bilet cu opţiunea de Early Entry, la preţul de 703 lei, şi 467 de lei.

La acestea se mai adaugă şi un număr limitat de hot seats disponibile la preţul de 823 de lei. Biletele hot seats oferă acces, pe scaun, pe cele mai bune locuri din sală, precum şi un pachet special ce conţine: o legitimaţie suvenir din partea turneului Sting, un cadou şi chiar posibilitatea de a întâlni câţiva dintre membrii echipei lui Sting.

Toate biletele sunt disponibile pe site-ul www.eventim.ro precum şi în reţele afiliate, respectiv: magazinele Orange, Vodafone, Germanos, librăriile Cărtureşti, Humanitas şi Diverta, magazinele Carrefour şi benzinăriile OMV.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x