Evenimente

Violonistul David Garrett va susţine concertul său crossover pentru prima dată în România

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

David Garrett, cel mai rapid violonist din lume, a inclus România în programul turneului „Explosive-Live” şi va concerta pe 8 iunie 2018, la Sala Palatului din Bucureşti.

David Grarett cântă pe o vioară „A. Busch” Stradivarius ce datează din anul 1716 şi este cel mai rapid violonist din lume, înregistrat în Guinness World Records pentru interpretarea „Flight of the Bumblebee” de Nikolai Rimski-Korsakov în 66.56 secunde, iar mai târziu în 65.26 secunde.

Turneul „Explosive-Live” a început în luna noiembrie 2016 şi nu se va încheia foarte curând, datorită succesului pe care l-a avut şi care a bătut toate recordurile concertelor sale anterioare. Numai în primele trei săptămâni ale turneului, au fost vândute peste 200.000 de bilete, urmate de alte 100.000 de bilete vândute pentru concertele susţinute în primăvara acestui an. „Violonistul Diavolului”, după cum a fost poreclit, artistul continuă turneul mondial şi în 2018. Până în prezent, David Garrett şi-a fascinat fanii români cu spectacolele sale de muzică clasică la renumitul Festival „George Enescu” în 2011, 2015 şi 2017. În sfârşit, anul viitor va veni aici cu programul său crossover.

„Acest turneu este ca şi cum n-aş mai fi făcut nimic înainte!” explică David.


sursa video: youtube

Interpretările electrizante ale unor hituri rock precum „Purple Rain” sau „They Dont Care About Us”, cele mai mari hituri internaţionale pop ca „Viva la Vida”, sau aranjamentele sale muzicale ale lucrărilor clasice de bază cum ar fi „Simfonia Nr.5” a compozitorului german Ludwig van Beethoven sau „Vara” de Antonio Vivaldi precum şi ale celor mai apreciate compoziţii ale sale ca „Furious” şi „Explosive” sunt doar câteva dintre melodiile care le oferă spectatorilor momente de exaltare unice, ridicându-se în picioare, dansând şi aplaudând cu frenezie.

David Garrett cântă la vioară ameţitor de frumos, cu un sunet cald, rotund şi catifelat, având o tehnică absolut senzaţională, ce-i permite reliefarea fiecărui sunet, oricât ar fi de pasager, într-o egalitate dezarmantă. Nicio notă nu este neimportantă, nimic nu scapă din curgerea perfecţiunii.

Biletele au fost puse în vânzare la preţuri ce pornesc de la 140 lei şi pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim sau online de pe www.eventim.ro.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x