EvenimenteŞtiri

Haide „U” pe Scena Urbană, un eveniment dedicat cântecelor galeriei Universităţii

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Pe 30 septembrie, de la ora 19:00, pe strada Mihail Kogălniceanu, în faţa Universităţii Babeş Bolyai, membrii Peluzei Şepcile Roşii, împreună cu susţinători ai diferitelor ramuri sportive ale clubului Universitatea Cluj vor cânta, alături de o orchestră simfonică, toate melodiile îndrăgite de generaţii întregi de clujeni, în cadrul unui spectacol muzical inedit: Haide „U” pe Scena Urbană.

Toate melodiile au fost puse pe note şi vor fi cântate în cadrul evenimentului chiar de către galerie, iar în pauze vor fi prezentate echipe şi sportivi pe care un oraş întreg îi aplaudă şi îi susţin. Este un eveniment ce se adaugă suitei de proiecte derulate de Scena Urbană în scopul de a reda spaţiul oraşului către comunitate, de a-l transforma şi redefini drept „acel spaţiu care aparţine tuturor”, de a pune în valoare acele trăiri care ne aduc împreună, ne definesc ca şi comunitate şi ne ancorează în timp şi spaţiu.

„Vrem să scoatem cântecele Universităţii din stadion şi să le aducem în stradă, în spaţiul public. Ştim ce înseamnă „U” Cluj pentru oraş şi intenţia noastră este de a reconstrui legături între oameni prin aceste superbe cântece ale galeriei. Indiferent de vârstă sau profesie, clujenii se întâlnesc deseori pe stadion, în săli de sport sau în faţa ecranelor pentru a susţine sportivii Universităţii Cluj. Ne dorim ca, în seara zilei de 30 septembrie, să ne întâlnim, prin cântec, cu acele energii care ne unesc de aproape o sută de ani în faţa sportului”, spune arhitect Daniela Maier, coordonator Scena Urbană şi vicepreşedintele Ordinul Arhitecţilor din România – Filiala Transilvania.

„Ştiţi de ce se întâmplă toate acestea? Pentru că „U” înseamnă în primul rând tradiţie, creativitate şi comunitate. Niciodată „dă-le gol, hai dă-le gol!” nu va putea transmite emoţia generată de „Slavă ţie, studenţie” sau „Primul pas pe stadion”, transmit reprezentanţii Peluzei Şepcile Roşii.

Scena Urbană este un grup multidisciplinar în cadrul Ordinului Arhitecţilor din România – Filiala Transilvania, coordonat de arhitect Daniela Maier. Scena Urbană este o platformă de comunicare, ce foloseşte arta, activităţile sportive, ateliere şi intervenţii de landart pentru exemplificarea potenţialului cultural şi educaţional al spaţiilor urbane slab valorificate, cu readucerea acestora pe harta obiectivelor cultural-active ale Clujului.

Scopul declarat al evenimentelor desfăşurate sub sigla Scenei Urbane este să inspire proprietari şi reprezentanţi ai administraţiei locale, deopotrivă, pentru a promova şi susţine strategii ce aduc beneficii importante spaţiului urban. Fiecare din spaţiile care au găzduit evenimentele Scenei Urbane are o istorie aparte, pusă în valoare prin aducerea în discuţie a oportunităţilor fiecărei zone. Revenirea în fiecare spaţiu, precum şi intervenţiile noi îşi propun să evidenţieze evoluţia acestora, să atragă comunitatea într-un demers ce are ca scop asumarea responsabilităţii.

Proiectul este realizat de Scena Urbană, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca şi Ferro, susţinătorul evenimentelor Scena Urbană din acest an. Mai multe detalii despre Haide „U” pe Scena Urbană pot fi găsite pe scenaurbana.ro şi pe pagina https://www.facebook.com/ScenaUrbana/?fref=ts

Haide "U" pe Scena Urbană cu Ovidiu Blag

"Este un eveniment de suflet al Clujenilor care se leagă indisolubil de istoria de aproape 100 de ani a "Universităţii" Cluj."

Posted by Scena Urbana on 19 Iunie 2017

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x