EvenimenteŞtiri

40 hectolitri de bere, 1.100 kilograme de cârnaţi şi dulciuri tipic nemţeşti sunt pregătite pentru Festivalul de Toamnă al Economiei Germane, Herbstfest 2017

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ne mai desparte puţin timp până la debutul celei de-a VI-a ediţii a Festivalului de Toamnă al Economiei Germane, Herbstfest 2017. Evenimentul va avea loc în Piaţa Unirii, timp de trei zile, între 29 septembrie şi 1 octombrie.

În cadrul conferinţei de presă desfăşurată azi, reprezentanţi ai organizatorilor au anunţat că berea şi mâncarea tipic nemţeşti sunt pregătite şi gata să ajungă pe mesele festivalierilor, iar muzica gata să răsune în Piaţa Unirii. La conferinţă au fost prezenţi Daniel Metz, CEO NTT Data, sponsor principal al festivalului, Florin Sabou, vicepreşedinte DWNT – Clubul Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană din Transilvania de Nord, organizator al evenimentului, Attila Kulcsar, manager Avalon Events, co-organizator şi Călin Forna, director evenimente publice şi informare cetăţeni în cadrul Primăriei Cluj-Napoca, partener al Herbstfest.


Conferinţă de presă pentru Festivalul de Toamnă al Economiei Germane, Herbstfest 2017

Pe clujeni şi vizitatori îi aşteaptă cantităţi enorme de bere, într-o varietate sortimentală diversificată, 1.100 kilograme de cârnaţi, care înseamnă 3.300 de metri liniari de cârnaţi, tot soiul de mâncăruri tipice bucătăriei germane şi dulciuri specifice. Berea a fost de altfel, încă la prima ediţie, vedeta festivalului. Dacă în primul an s-au vândut 15 hectolitri de bere, trendul ascendent a făcut ca pentru 2017 organizatorii să pregătească 40 de hectolitri.

Evenimentul a devenit unul aşteptat de clujeni la început de toamnă. De la an la an, Piaţa Unirii începe să devină neîncăpătoare. Dacă la început erau 600 metri pătraţi (mp) de cort destinaţi evenimentului, s-a ajuns la 800 mp la ediţia a doua, pentru ca anul acesta să se ajungă la 1.100 mp, numai pentru partea de distracţie.


Programul general al Festivalului de Toamnă al Economiei Germane, Herbstfest 2017

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x