Concursuri şi premii atractive la Festivalul de Toamnă al Economiei Germane, Herbstfest 2017

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Festivalul de Toamnă al Economiei Germane, Herbstfest 2017, ediţia a şasea, care are loc în Piaţa Unirii, între 29 septembrie şi 1 octombrie aduce o serie de concursuri extrem de atractive pentru public, cu foarte multe premii oferite pe loc, sau acordate la finalul evenimentului în urma unor tombole. De la cei mai mici, la cei mai mari participanţi la distracţia în stil Oktoberfest din centrul Clujului, cu toţii vor putea pleca acasă cu premii în bani, produse tehnologice, sau excursii la malul mării.

Concurs foto pentru cei mai „like”-uiţi festivaleri.
Vrei să te distrezi, să îţi faci poze haioase, să afle toţi prietenii tăi de asta şi să mai şi câştigi o pereche de ochelari VR (Virtual Reality) de ultimă generaţie?
Vino la Herbstfest şi participă la Photo Contest by NTT Data. Concursul se va desfăşura pe toată perioada Festivalului de Toamnă al Economiei Germane, între 29 septembrie şi 1 octombrie, în fiecare zi de la ora 13:00 la ora 21:00.
Ce trebuie să faci?
Pasul 1: Haide în Cortul „Oktoberfest”, de la Festivalul de Toamnă al Economiei Germane – Herbstfest 2017, în Piaţa Unirii;
Pasul 2: Fă-ţi o poză la Photo Booth-ul NTT DATA, folosind accesoriile tradiţionale nemteşti puse la dispoziţie în cabina foto, pentru a intra în spiritul festivalului;
Pasul 3: Intră pe pagina de Facebook a festivalului, caută-ţi poza şi dă-ţi tag.
Cum se va desemna câştigătorul?
Cine primeşte cele mai multe like-uri la poză până la finalul festivalului va câştiga marele premiu: o pereche de ochelari VR de ultimă generaţie, oferiţi de NTT DATA Romania.
Locul II va pleca acasă cu o ladă (20 de sticle – sortiment variat) de bere Dinkelacker.
Câştigătorii vor fi anunţaţi duminică, 1 octombrie 2017, la ora 18:45, în deschiderea concertului live de pe Scena „Oktoberfest”. Concursul Photo Contest by NTT DATA este deschis tuturor participanţilor la Festivalul de Toamnă al Economiei Germane – Herbstfest 2017.

Câştigă 2.000 de lei la un concurs de cultură generală.
Este vorba de concursul TriviaVoucher, care va fi oferit de Haufe-Lexware Romania în cadrul Herbstfest 2017.
Ce trebuie să faci?
Pasul 1: Vino la standul Haufe-Lexware din Piaţa Unirii din Cluj-Napoca;
Pasul 2: Vino singur sau cu încă doi prieteni. Poţi participa individual, sau în echipă de până la maxim trei;
Pasul 3: Luaţi-vă cu toţii cărţile de identitate. Pe baza lor se fac înscrierile;
Pasul 4: Răspunde/ţi la 10 întrebări de cultură generală în cele 30 de minute pe care le ai/aveţi la dispoziţie;
Pasul 5: Răspunde/ţi în timpul cel mai scurt.
Ce poţi să câştigi?
Unul din cele trei vouchere de cumpărături oferite de Haufe-Lexware Romania:
1. Voucher Emag în valoare de 1.500 RON;
2. Voucher Emag – 300 RON;
3. Voucher Emag – 200 RON;
Sau poţi pleca acasă cu un premiu de consolare.
Concursul TriviaVoucher by Haufe-Lexware Romania se desfăşoară după următorul program:
Sâmbătă, 30 septembrie, între orele 16:30 – 19:30;
Duminică, 1 octombrie, între orele 16:30 – 19:30.
Câştigători vor fi desemnaţi cei care au reuşit să răspundă la toate întrebările într-un timp cât mai scurt şi vor fi anunţaţi duminică, 1 octombrie, la ora 20:15.

● Organizatorii festivalului numit şi „Oktoberfest-ul Clujului” au pregătit premii şi înainte de eveniment. Un alt partener al Herbstfest de anul acesta, Pony Car Sharing oferă premii de „încălzire” pentru distracţie: clienţii Pony au şansa să găsească, pe bancheta maşinii, vouchere în valoare de 30 de lei. Voucherele pot fi folosite pentru cumpărarea de produse (mâncare şi băutură) în timpul celor trei zile de festival.

Faptele bune se răsplătesc cu o vacanţă la mare.
Se poartă generozitatea la Herbstfest. Este al doilea an în care organizatorii Festivalului de Toamnă al Economiei Germane şi-au propus să ajute o cauză caritabilă în timpul evenimentului. Dacă anul trecut, acivitatea de mini-golful a reuşit să strângă aproape 1.000 de euro pentru Little People, anul acesta eforturile se îndreaptă către Asociaţia Down-Centrul Educaţional Raluca (CER). Reprezentanţii ei vor fi prezenţi cu un stand la care vor vinde produse făcute de mânuţele tinerilor din Asociaţie, iar toţi cei care le vor cumpăra vor avea ocazia să participe la o tombolă. Premiul cel mare este un sejur de 7 zile pe litoralul românesc, în sezonul 2018, oferită de partenerul Eximtur.

Ateliere şi activităţi distractive pentru cei mici.
Pe întreaga durată a festivalului, în Piaţa Unirii va fi amenjat un colţ al copiiilor, unde cei mici vor avea parte de activităţi atât educative şi culturale, cât şi distractive şi interactive.
O prima activitate la care vă invită organizatorii Herbstfest este Atelierul de Robotică, organizat de echipa Atelier Kaya Tech SRL. Acesta va avea loc sâmbătă şi duminică, 30 septembrie – 1 octombrie, între orele 11:00 – 15:00. Atelierul va oferi o demonstraţie cu roboţi construiţi şi programaţi de copiii participanţi la cursurile organizate de „Atelier Kaya Tech” în Cluj-Napoca. Suportul constructiv pentru realizarea şi programarea roboţilor este furnizat de sistemele Lego Mindstorms ®EV3 de ultimă generaţie, sisteme oferite şi în programul educaţional din multe state europene, inclusiv de limbă germană. Accesul este gratuit.
Înscrieri se fac pe adresa de e-mail: office@atelierkaya.ro sau atelierkaya@yahoo.com. Prioritate vor avea copiii înscrişi.

Caravana cu Jocuri.
HappyColor îi aşteaptă pe cei mici să petreacă împreună trei zile de poveste, în care vor avea ocazia să testeze o mulţime de jocuri pentru toate gusturile: jocuri de strategie, jocuri de memorie, de logică, jocuri de îndemânare şi de fantezie. Activităţile sunt cu intrarea liberă şi se vor desfăşura pe toată durata festivalului în zona de ateliere.
Caravana cu Jocuri este un proiect dezvoltat de HappyColor, împreună cu partenerii săi şi are un singur scop: să meargă oriunde e nevoie de…joc! „Credem în rolul educativ al jocurilor în formarea copiilor, stimularea imaginaţiei şi întărirea relaţiilor. Credem în puterea jocurilor de a aduna prieteni şi străini în jurul meselor pentru a petrece timpul împreună, mereu oferind o provocare sau un mod nou de a vedea lucrurile. Ştim că jocurile distrează, informează, educă şi lărgesc orizontul. Vă aşteptăm cu efervescenţă şi voie bună!”, spun reprezentanţii HappyColor.
Programul jocurilor pe zile : 
29 septembrie – între orele 14:00 – 20:00;
30 septembrie – între orele 10:00 – 20:00;
1 octombrie – între orele 10:00 – 20:00.

Festivalul lanternelor – sărbătoare germană pentru copii.
Ştiţi ce e Laternenfest – Festivalul Lanternelor? Dar de legenda Sfântului Martin aţi auzit? Probabil că nu, dacă nu aţi mers la o grădiniţă/şcoală germană. Dar Scena Urbană, alături de profesoara Simona Săcui de la Colegiul Naţional „George Coşbuc” au hotărât să „aprindă lanternele” pentru publicul clujean, în cadrul unui workshop pentru copii, cu jocuri şi cântece în limba germană.
„Momentul nostru doreşte să prezinte publicului clujean atât legenda Sfântului Martin (Martinstag), fixată în calendarul catolic şi protestant la data de 11 noiembrie, cât şi diferitele obiceiuri legate de această zi. În spaţiul cultural german, această sărbătoare este considerată una a dăruirii, o zi în care oamenii transmit bucuria de împărţi ceea ce au cu aproapele lor”, spune prof. Simona Săcui.
Workshopul Laternenfest – Festivalul Lanternelor este oferit de Departamentul de Pedagogie şi Didactică în limba Germană din cadrul UBB şi va avea loc duminică, 1 octombrie, între 11:00 şi 13:00, în faţa Business Lounge NTT DATA.

● La o oră după, de la 14:00, în Cortul „Oktoberfest”, spectacolul e asigurat tot de Colegiului Naţional „George Coşbuc”, de data aceasta prin elevii săi de liceu.
Commedia dell’arte, cu artişti de liceu.
Îndrăgita trupă de teatru a Colegiului Naţional „George Coşbuc” a pregătit şi la această ediţie Herbstfest un spectacol plin de umor pentru oameni mici şi mari, „Commedia dell’arte – Pantalone îndrăgostit!
Veţi râde cu gura până la urechi de Pantalone, care se îndrăgosteşte în fiecare clipă, iar Arlechino şi Colombina îl trage pe sfoară pe Dottore şi pe Pantalone. Îndragostiţii sunt persecutaţi de părinţii lor şi sunt gata să renunţe la tot. Dar cum e vorba de o comedie, totul se termină cu bine, când lucrurile sunt aranjate de Arlechino şi Colombina.

Festivalul de Toamnă al Economiei Germane – Herbstfest este organizat de Clubul Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană din Transilvania de Nord – DWNT şi Avalon Events, cu sprijinul Primăriei, al Consiliului Local Cluj-Napoca, al Consiliului Judeţean Cluj, al Universităţii Babeş Bolyai şi al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane – AHK.


Programul Festivalului de Toamnă al Economiei Germane, Herbstfest 2017

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x