Film – Renegaţii – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Soldaţii americani au căpătat de-a lungul timpului o reputaţie de oameni serioşi. În teatrele de război în care şi-au făcut simţită prezenţa, li s-a dus vestea de profesionişti, dedicaţi ţării lor, bine antrenaţi şi organizaţi. Seriozitatea, rezistenţa în faţa vicisitudinilor şi respectarea ordinelor sunt printre cele mai importante aspecte care reies din viaţa lor de luptători în războaiele lumii. Nerespectarea codului militar, din orice punct de vedere, este considerat de realizatroii de la Hollywood drept un subiect interesant de film.

Un asemenea film, cu personaje rupte din lumea militarior rulează în prezent pe marile ecrane. Actorii care dau viaţă personajelor principale sunt: Sullivan Stapleton, J.K. Simmons, Dimitri Leonidas, Charlie Bewley, Diarmaid Murtagh, Joshua Henry, Clemens Schick, Sylvia Hoeks. Regia este semnată de Steven Quale.


sursa video: youtube

Renegades (Renegaţii) este un thriller, un film de acţiune. Din capul locului se poate spune, fără urmă de tăgadă, că filmul nu este bun. De la început şi până la sfârşit lasă de dorit. Încă din primele minute se poate vedea calitatea imaginii, a felului în care filmul a fost montat. Cadrele foarte scurte sunt tăiate brusc, scenele sunt compuse din imagini filmate din prea multe unghiuri, care atunci când sunt conectate aduc un uşor disconfort vizual. Apare pe parcurs şi senzaţia de săritură pe ecran a camerei. Prin mutarea atât de frecventă a unghiului de filmare şi prin cadrele foarte scurte, se aduce un mare deserviciu produsului final.

Acţiunea din film nu este tocmai una foarte interesantă sau palpitantă. Cu toate că are momentele ei de glorie, puţine la număr, evenimente importante se petrec prea mult într-un cadru frumos, original, dar care nu oferă suficientă claritate. Momentele mai intense sunt uşor de trecut cu vederea, nu sunt construite suficient şi nu oferă o senzaţie cu adevărat de thriller.

Muzica este un element de bază al oricărui film care se respectă. Muzica poate să urce sau să coboare un film. În acest caz, nu-i face nimic, doar că îl pune în altă lumină. Coloana sonoră aleasă este frumoasă, bună, sună frumos, dar pare din alt film. Sunetele care se aud duc mai degrabă gândul la un joc a cărui acţiune se desfăşoară în evul mediu. Chiar şi în multe momente de cumpănă, sau în care pericolul se apropie, muzica merge pe făgaşul ei, fără nicio treabă cu fimul.

Actorii aleşi să joace rolul militarilor rebeli arată bine. Chiar dacă unele replici ale lor sunt seci şi fără farmec, măcar umplu ecranul într-un mod plăcut prin prezenţa fizică.

O descriere generală a Renegades (Renegaţii) este că filmul are o poveste puerilă şi este o mare plictiseală. Din film mai lipseşte doar Zâna Măseluţă eventual, Naşa Cenuşăresei sau alte personaje Disney care fac mult bine semenilor, care să completeze imaginea acestui film de acţiune învăluit în mantia generozităţii şi a naivităţii, sigur că în urma unor crime care îşi găsesc justificare.

Renegades (Renegaţii) este un film care nu merită văzut.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x