De interesŞtiri

Luni este ultima zi pentru plata impozitelor pe anul 2017

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Luni, 2 octombrie 2017, este ultima zi pentru plata impozitelor şi taxelor locale pentru anul în curs (tranşa a doua), informează Primăria Cluj-Napoca.

Celor care nu îşi vor achita obligaţiile fiscale până la data menţionată, li se vor aplica majorări de 1% pe lună. Conform Codului Fiscal, cetăţenii au obligaţia ca până la sfârşitul lunii martie să-şi achite jumătate din impozitul pe anul în curs, iar cealaltă jumătate până la sfârşitul lunii septembrie.

Pe lângă modalitatea de a achitare a impozitului direct la ghişee, Primăria Cluj-Napoca pune la dispoziţia cetăţenilor posibilităţi de achitare online:
Cu ajutorul codului QR de pe înştiinţarea de plată a impozitelor (care a fost transmisă, conform legii, prin poştă). Scanând cu o aplicaţie de mobil codul QR, plata taxelor şi impozitelor direct de pe telefonul mobil, fără a mai fi necesară crearea unui cont;
● Pe site-ul www.primariaclujnapoca.ro, contribuabilii, persoane fizice şi juridice, pot solicita înregistrarea ca utilizator al sistemului electronic de încasare a impozitelor şi taxelor locale (parola de acces este confidenţială). Informaţii privind procedura şi actele necesare se găsesc pe site-ul primăriei www.primariaclujnapoca.ro;
Pe www.ghiseul.ro, contul poate fi creat imediat.

Primăria Cluj-Napoca mai informează că 73% dintre clujeni, persoane fizice, şi-au achitat impozitul pe anul în curs, în timp ce persoanele juridice au plătit în proporţie de 80%.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x