Vernisaj „Dansul măştilor”, expoziţie de fotoreportaj etnografic

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Joi, 5 octombrie 2017, începând cu ora 13:00, va avea loc vernisajul expoziţiei de fotoreportaj etnografic „Dansul măştilor”. Publicul iubitor de fotografie etnografică este invitat în foaierul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” de pe Calea Dorobanţilor, nr. 104.

„Dansul măştilor” este un fotoreportaj etnografic realizat de către fotografii gorjeni Teodor Dadalău şi Marinel Tira, care surprind un obicei unic în Oltenia, cel al piţărăilor, tineri mascaţi care merg la colindat pe uliţele satului, în preajma Crăciunului.

Consiliul Judeţean Cluj informează că expoziţia este itinerantă şi se înscrie în cadrul programului de schimburi de expoziţii de fotografie etnografică între instituţiile de gen din ţară, demers prin care se doreşte să se atragă atenţia publicului larg asupra valorilor culturii tradiţionale.

Evenimentul este organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, instituţie de cultură care funcţionează în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x