Prima etapă de vot în cadrul procesului Bugetare participativă Cluj-Napoca 2017 a început

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

A început prima etapă de vot în cadrul procesului Bugetare participativă Cluj-Napoca 2017. Toţi cei care locuiesc, muncesc sau studiază în Cluj-Napoca şi au împlinit vârsta de 18 ani, pot vota proiectele depuse în cadrul procesului de bugetare participativă şi declarate eligibile de către Comisia tehnică de analiză din cadrul Primăriei, prin intermediul platformei www.bugetareparticipativa.ro.

Primăria Cluj-Napoca informează care este procedura de vot, astfel:

1. În perioada 2 – 22 octombrie 2017, clujenii pot vota câte un proiect din cele şase domenii în care au fost depuse propuneri de proiecte:
● Alei, trotuare şi zone pietonale;
● Mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei;
● Spaţii verzi şi locuri de joacă;
● Amenajare spaţii publice (mobilier urban, iluminat public etc.);
● Infrastructura educaţională şi culturală;
● Oraşul digital.
Astfel, în această etapa de vot, fiecare cetăţean are 6 voturi.

2. În urma acestei prime etape de vot, se vor selecta 30 de proiecte. Primele trei proiecte clasate în funcţie de numărul de voturi din fiecare domeniu vor intra automat în a doua etapă de vot, iar celelalte în funcţie de numărul de voturi, indiferent de categoria din care fac parte.

3. În perioada 23 octombrie – 29 octombrie va avea loc validarea voturilor pe domenii.

4. În perioada 30 octombrie – 19 noiembrie va avea loc etapa finală de vot. În cadrul acestei etape, fiecare cetăţean poate vota un singur proiect din cele 30 proiecte stabilite în prima etapă de vot. Primul proiect din fiecare domeniu clasat în funcţie de numărul de voturi va fi selectat automat, iar restul proiectelor vor fi selectate în ordinea numărului de voturi, indiferent de domeniul din care fac parte. La sfârşitul acestei etape, vor fi selectate un număr de 15 proiecte.

5. În data de 27 noiembrie vor fi afişate pe platforma www.bugetareparticipativa.ro cele mai votate 15 proiecte care vor fi implementate de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca începând cu anul 2018.

Pentru a putea vota online, este necesară crearea unui cont pe platforma www.bugetareparticipativa.ro sau autentificarea pe platformă cu datele deja introduse. Pot vota doar persoanele care se află în aria teritorială a municipiului Cluj-Napoca.

Persoanele care nu au acces la internet sau nu sunt familiarizaţi cu mediul online vor putea vota cu sprijinul Primăriei. La Centrul de Cultură Urbană Casino va fi amenajat un birou unde, în fiecare zi lucrătoare din perioada de vot, între orele 13:00 – 17:00, se va acorda sprijin persoanelor care doresc să voteze.

Pentru informaţii suplimentare cu privire la procesul de bugetare participativă:
website: www.bugetareparticipativa.ro;
email: bugetareparticipativa@primariaclujnapoca.ro;
telefon: 0371 376 646 (de luni până vineri între orele 13:00 – 17:00);
facebook: Bugetare participativa (http://fb.com/bugetareparticipativa).

Primăria Cluj-Napoca informează că din cele 338 propuneri de proiecte care au fost analizate de către Comisia tehnică, un număr de 126 au fost declarate eligibile.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x