Drumuri din judeţul Cluj aflate în reparaţie la începutul lunii octombrie

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

La începutul lunii octombrie, lucrări de întreţinere şi reparaţie sau reabilitare şi modernizare se desfăşoară pe o serie de tronsoane ale drumurilor judeţene. În săptămâna de lucru 2 – 6 octombrie, Consiliul Judeţean Cluj a anunţat stadiul în care se află lucrările de refacere a unor porţiuni de drum.

Pe drumul judeţean DJ 103H Bologa (DN 1) – Săcuieu au fost finalizate lucrările de întreţinere demarate în prima decadă a lunii trecute.
Lucrările de reparaţie au vizat un tronson în lungime de 12.25 de kilometri, de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 12+250 şi au constat în înlăturarea denivelărilor prin frezare, plombări cu emulsie bituminoasă prin stropiri succesive, plombări cu beton asfaltic, tratarea burduşirilor şi tasărilor, aşternerea de covor asfaltic, completarea acostamentelor cu material pietros, curăţare podeţe, şanţuri şi rigole, precum şi cosirea vegetaţiei din apropierea căii de rulare. De asemenea, pe un sector de drum în lungime de 3 kilometri aflat pe raza localităţii Bologa au fost realizate şi lucrări de aşternere de covor asfaltic.
În cursul anului trecut, a fost asfaltat şi sectorul de drum cuprins între localităţile Săcuieu şi Scrind, astfel că reabilitarea integrală a drumului judeţean DJ 103H Bologa – Scrind – Săcuieu crează o legătură rapidă şi utilă între drumul naţional DN1, prin localitatea Bologa şi drumul judeţean DJ 108C, care traversează zona turistică Răchiţele – Prislop – Ic Ponor. În acest fel s-a scurtat, în mod considerabil, un traseu care anterior necesita folosirea drumului naţional DN1, din localitatea Bologa până la Huedin, apoi a drumului naţional DN1 R, de la Huedin până în localitatea Călata, şi a drumului judeţean DJ 108C, pe direcţia Călata – Margău – Scrind.

● A fost semnat ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare şi modernizare pentru un nou drum judeţean, respectiv DJ 107P Gilău (DN 1) – Someşul Rece – Mărişel – DN 1R, sectorul de drum cuprins între kilometri 0+000 şi 44+260. Investiţia este parte a programului de modernizare şi reabilitare pentru anul în curs, fiind finanţată din creditul de 50.000.000 de euro angajat în acest sens de Consiliul Judeţean.
Preconizate a se desfăşura pe parcursul a maxim 24 de luni, lucrările de execuţie vor debuta în cel mai scurt timp posibil, informează autorităţile. Ele vor consta în reabilitarea în profunzime a celor două benzi de circulaţie prin aşternerea unui strat de piatră spartă cu grosimea de 12 cm, realizarea unui covor asfaltic în două straturi, respectiv binder şi strat de uzură, asigurarea înclinaţiei minime necesare pentru scurgerea apelor în şanturi şi rigole de suprafaţă precum şi amenajarea de acostamente de până la 0.75 m.
Totodată, de-a lungul celor peste 44 de kilometri se va sigura racordarea la toate cele 52 de drumuri laterale – asfaltate, pietruite şi de pământ, se vor construi cinci parcări şi se va realiza semnalizare rutieră pe întregul sector de drum vizat. În acelaşi timp, întrucât drumul judeţean 107 P străbate zona de munte a judeţului, vor mai fi executate şi lucrări sistematice de consolidare a terasamentelor prin ranforsări din beton pentru şanturi, fundaţii de parapet adâncite, ziduri de gabioane, apărări de maluri şi altele iar o parte din cele 14 poduri şi 171 de podeţe existente de-a lungul traseului vor fi demolate şi reconstruite, restul urmând să fie reparate.

● În perioada imediat următoare se va semna şi ordinul de începere a lucrărilor de modernizare şi reabilitare pe drumul judeţean DJ 109A Chinteni – Vultureni – Dealu Jurcii, între kilometri 10+200 şi 48+566.
Având în vedere lucrările edilitare prevăzute a se derula pe raza localităţii Chinteni, modernizarea acestui drum judeţean va începe dinspre Recea Cristur, urmând să vizeze, într-o primă etapă, sectorul Dealul Jurcii – Vultureni, respectiv tronsonul dintre poziţiile kilometrice 48+566 şi 27+200. Sectorul de drum Chinteni – Vultureni, cuprins între kilometri 10+200 şi 27+200, a beneficiat în lunile iulie şi august 2017 de lucrări de întreţinere.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x