Ştiri

Acţiune de deratizare pe domeniul public la Cluj-Napoca

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

În perioada 9 – 15 octombrie 2017, Primăria Cluj-Napoca a anunţat că va efectua o acţiune de deratizare pe domeniul public al municipiului. Aceasta se va desfăşura în intervalul orar 08:00 – 16:00.

Deratizarea va fi efectuată cu produsele FACORAT PASTA şi AGRORAT PELLET – raticide pentru combaterea rozătoarelor, produse avizate de Ministerul Sănătăţii -Comisia Naţională a Produselor Biocide şi fac parte din grupa Xi (iritante, grupa IV de toxicitate) şi Xn (nocive, grupa III de toxicitate) de toxicitate şi se regăsesc în Registrul Naţional al produselor biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană. În caz de ingerare accidentală, antidotul este vitamina K1 şi se găseşte la Spitalul de Urgenţă Cluj.

Pentru eficienţă, se recomandă tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Cluj-Napoca, să efectueze tratamente de deratizare în subsoluri, casa scării de la blocuri, depozite de anvelope uzate etc. în această perioadă.

Deratizarea reprezintă un complex de măsuri aplicate de toţi factorii interesaţi pentru reducerea substanţială a populaţiei de şoareci şi şobolani şi menţinerii acestora la un nivel numeric redus. Combaterea rozătoarelor are un rol deosebit de important, deoarece acestea constituie un pericol permanent de îmbolnăvire (boli bacteriene, virotice şi parazitare), atât a populaţiei cât şi a animalelor, precum şi pierderi economice (poluare, distrugere materială etc.). Legislaţia în vigoare stipulează în mod clar importanţa şi periodicitatea lucrărilor de deratizare, precum şi consecinţele neefectuării acestora. Acţiunea se desfăşoara în conformitate cu prevederile legale: Legea 101/2006, Ordinul nr. 119 din 2014 pentru aprobarea normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei.

Activitatea de deratizare este realizată de firma S.C. Coral Impex S.R.L., conform contractului de concensionare a serviciului de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie incheiat cu municipiul Cluj-Napoca. În cazul unor condiţii meteorologice nefavorabile, durata prevazută se va decala.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x