Adrian Naidin pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Violoncelistul Adrian Naidin va putea fi urmărit pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, Sala Studio, luni, 16 octombrie, de la ora 19:00.

Experimentul acustic prezentat aduce o reverenţă Mariei Tănase, refrenelor ei, redefinite contemporan. Spectacolul „Pân’la rai” a fost prezentat cu casa închisă în teatrele şi filarmonicile din ţară. Găzduit în ediţie specială la Teatrul Naţional din Bucureşti, spectacolul „Pân’la rai” explorează teme vechi, valoroase şi profunde, în cea mai pură cheie a jazz-ului european contemporan. Organizatorii invită bucureştenii să audă Ciuleandra aşa cum nu au mai auzit-o vreodată.

Mărioara de la Gorj, strălucitoare în straie contemporane, îşi recapătă focul într-un amestec de tradiţional şi avangardă strunit de arcuşul lui Adrian Naidin. Îi sporeşte frumuseţea pianistul Sorin Zlat, singurul român premiat în cei 30 de ani de prestigioasă istorie a celui mai important concurs de jazz din Statele Unite, The Great American Jazz Piano Competition, percuţionistul Gabriel Bălaşa şi contrabasistul Eugen Amarandei. Cu rădăcini adânci în filonul tradiţional românesc, artiştii dialoghează şi interferează, trecând prin ropriile experienţe şi întâlniri muzicale, pentru a se regăsi în cele mai interesante zone ale jazz-ului actual european.

Biletele au fost puse în vânzare la Casa de Bilete a Teatrului Naţional din Bucureşti, şi online pe startickets.robilete.romystage.ro şi blt.ro.

Strălucitor în partiturile clasice, plin de forţă şi har în folclor, Adrian Naidin l-a inspirat pe regizorul grec Mihalis Kakogiannis, iar muzicianul leton Mischa Maisky, supranumit „Paganini al violoncelului”, îl numără printre cei mai talentaţi dintre ucenicii săi. La lansarea proiectului „Pân’la rai” au fost prezenţi reprezentanţii echipei care a realizat filmul independent „The Necessary Death of Charlie Countryman”, o producţie a americanului Shia LaBeof, film care a intrat în cursa pentru Oscar în 2014. Seduşi de Mărioara de la Gorj, de ritmul sacadat al Ciuleandrei şi de doinele şoptite, „cânticele” imaginate de Adrian Naidin au fost incluse pe coloana sonoră a filmului „The Necessary Death of Charlie Countryman”.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x