Târgul de toamnă „Produs în Bucovina”, în premieră la Cluj-Napoca

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

În perioada 13 – 15 octombrie, pe platoul Sălii Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca va avea loc prima ediţie a târgului „Produs în Bucovina”.

Consiliul Judeţean Cluj informează că în acest weekend, clujenii vizitatori vor avea ocazia să guste, pe lângă produsele deja cunoscute ale micilor întreprinzători clujeni, o largă varietate de produse bucovinene. Nu vor lipsi, astfel, preparatele din carne, lactatele, produsele de panificaţie şi patiserie, berea de casă, mustul, sucurile naturale, fructele, îngheţata, mierea de albine şi produsele apicole, precum şi legumele sau murăturile. Vizitatorii vor avea de asemenea ocazia să „guste” Bucovina şi Ardealul, delectându-se cu preparate la grătar sau la ceaun, unde vor avea ocazia de a descoperi şi gastronomia etniilor conlocuitoare din Bucovina.

Lor li se vor alătura artizani pricepuţi care vor prezenta costume populare, păpuşi artizanale şi podoabe tradiţionale. Punctul de atracţie al târgului îl vor reprezenta însă cele doua stâne tradiţionale, specifice Bucovinei, care vor fi amenajate pe platoul Sălii Sporturilor.

Târgul de toamnă „Produs în Bucovina” la Cluj va mai include şi spectacole de muzică şi dansuri populare susţinute de interpreţi şi formaţii folclorice, printre care şi Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava.

Evenimentul este organizat de Asociaţiile Produs de Cluj şi Produs în Bucovina, în colaborare cu Consiliile Judeţene Cluj şi Suceava, Consiliul local şi Primăria Municipiului Cluj-Napoca, în parteneriat cu Centrul Naţional de Informare Turistică Suceava şi Asociaţia pentru Turism Bucovina.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x