Luni începe Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Luni, 16 octombrie, de la ora 09:30, în Sala Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca va avea loc deschiderea celei de-a XVI-a ediţii a Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck”.

În perioada 16 – 20 octombrie vor avea loc 21 de spectacole şi un atelier de mânuire a păpuşilor condus de Stephen Mottram, Oxford, intitulat „Logica Mişcării”, informează Consiliului Judeţean Cluj. Reprezentaţiile vor avea loc pe scenele unor instituţii precum Opera Naţională Română din Cluj-Napoca, Casa de Cultură a Studenţilor, Opera Maghiară de Stat, Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, teatral independent ZUG.Zone sau Teatrul de Păpuşi „Puck”.

La festival vor participa artişti din Italia, Ungaria, Republica Moldova, Marea Britanie şi România iar printre invitaţii speciali ai ediţiei se numără britanicul Stephen Mottram, dar şi Compania „Di Filippo” din Italia, Teatrul „Vojtina” din Debrecen sau Teatrul „Guguţă” din Chişinău. Dintre spectacolele care se vor juca în faţa micilor spectatori clujeni, amintim: Scufiţa Roşie, Motanul Încălţat, Mica sirenă, Peter Pan, Alice în ţara minunilor, O poveste cu elfi sau The Parachute.

Juriul competiţiei este format din Roxana Croitoru – teatrolog, Katona József – regizor, Ovidiu Pecican – dramaturg şi Epaminonda Tiotiu – scenograf iar preşedinte va fi Slobodan Marković – director al Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii din Subotica, Serbia. Festivitatea de decernare a premiilor celei de-a XVI-a ediţii va avea loc vineri, 20 octombrie, la ora 18:30, pe scena Teatrului „Puck”.

Consiliul Judeţean Cluj informează că între premierele pe care manifestarea le aduce la Cluj se află şi spectacolul „Atârnând de o sfoară”, cea mai de succes producţie a Companiei „Di Filippo Marionette” din Italia, care a cucerit publicul din întreaga lume cu expresivitatea marionetelor lucrate manual. Compania „Di Filippo Marionette” îşi prezintă cel mai apreciat spectacol miercuri, 18 octombrie, de la ora 17:00, la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”. „Atârnând de o sfoară” a avut premiera în 12 decembrie 2012 la Terasa Teatrului Pamies din Barcelona şi de atunci se pare că este de neoprit. Mulţumită acestui spectacol, compania a reuşit să călătorească şi să joace în cele mai bune teatre din 13 de ţări. „Atârnând de o sfoară” este o producţie nonverbală, creată pentru întreaga familie, care se desfăşoară pe o durată de 45 de minute, în care veţi întâlni multe personaje diferite, fiecare cu povestea lui, relatată prin gesturi. Spectacolul explorează răsuflarea şi detaliile mişcării marionetelor lucrate manual şi investighează felul în care artiştii interacţionează cu aceste păpuşi. Câteodata profund, câteodata jucăuş, fermecător, magic sau poetic, spectacolul este ideal pentru copilul din noi toţi. Remo Di Filippo este autorul reprezentaţiei, cel care semnează şi regia artistică, alături de Rhoda Lopez şi Putxa Nimyo. Interpretează Remo Di Filippo şi Rhoda Lopez.

Biletele la evenimentele din program se achiziţionează la intrare, cu excepţia spectacolului „Motanul Încălţat”, pentru care biletele pot fi cumpărate de la Agenţia Teatrală din Piaţa Ştefan cel Mare, nr. 14.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x