Ştiri

Proiect cu finanţare europeană câştigat de Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca va derula proiectul cu finanţare europeană „Optimizarea prevenţiei şi tratamentului Hepatitelor cronice B şi C prin creşterea competenţelor personalului medical din România”, în urma aprobării primite din partea Autorităţii de Management.

Consiliul Judeţean Cluj informează că proiectul cu o valoare totală de aproape 10.000.000 de lei urmează să beneficieze de o finanţare europeană nerambursabilă, în proporţie de 98%. Proiectul depus de spital a obţinut 95 de puncte şi s-a situat pe locul 11 din 34 de unităţi sanitare din întreaga ţară admise la finanţare, în cadrul Apelului de proiecte „Îmbunătăţirea nivelului de competenţe ale profesioniştilor din sectorul medical”.

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj este coordonatorul naţional al proiectului, activităţile programate urmând a fi implementate, prin intermediul unităţii sanitare clujene în toate cele patru Regiuni de Dezvoltare vizate, respectiv în instituţiile partenere: Spitalul de Boli Infecţioase Braşov, Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale Bucureşti, respectiv Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa.

În mod concret, proiectul urmăreşte realizarea a 18 programe de perfecţionare diferite, armonizate şi uniformizate pentru medicii specialişti, medicii de familie şi asistenţii medicali din România implicaţi în prevenţia, diagnosticul şi tratamentul hepatitelor cronice de tip B şi C. Dintre tematicile propuse a fi parcurse în cadrul acestor programe de formare pot fi amintite actualitatea şi noile cercetări din domeniu, prevenţia transmiterii hepatitelor virale prin proceduri chirurgicale, psihoterapie pentru creşterea calităţii vieţii persoanelor cu hepatita cronică, elaborarea de noi strategii de creştere a gradului de vaccinare şi imunizare împotriva hepatitei, precum şi alte subiecte de interes conexe.

Autorităţile informează că un număr de circa 1.200 de medici specialişti, medici de familie şi asistenţi medicali angajaţi în clinicile universitare şi non-universitare din România, din care 480 de persoane doar din Regiunea de Nord-Vest a ţării, vor obţine noi competenţe, precum şi o certificare în acest domeniu, fapt care va contribui la o uniformizare la nivel naţional a cunoştinţelor deprinse pe parcursul celor trei ani de desfăşurare a proiectului.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x