Ştiri

Lansare Centrul de Inovare şi Imaginaţie Civică (CIIC)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Joi, 19 octombrie, de la ora 17:00, la clădirea „Casino” din Parcul Central va avea loc evenimentul de lansare al Centrului de Inovare şi Imaginaţie Civică (CIIC), sub sloganul „Imaginăm viitorul oraşului!”

Clujenii sunt invitaţi de Primăria Cluj-Napoca la inaugurare, ocazie cu care se va desfăşura prima dezbatere organizată în acest cadru, având tema Parcul Feroviarilor – Concursul de soluţii pentru reabilitarea parcului. La întâlnire vor mai participa reprezentanţi ai administraţiei publice, mediului academic şi specialişti în domeniul amenajării spaţiilor publice, domeniul cultural, arhitecţi, urbanişti, sociologi etc.

„Fiecare clujean poate veni cu o idee sau iniţiativă valoroasă pentru oraşul nostru. Noul Centrul de Inovare şi Imaginaţie Civică al Primăriei şi al Consiliului Local este locul unde culegem şi dezbatem toate propunerile care vizează modernizarea şi dezvoltarea oraşului nostru pe multiple componente, de la mobilitate urbană la oraşul Smart City, de la proiecte cultural-artistice la aspecte care ţin de dezvoltarea socială. CIIC îşi propune să aducă toate energiile pozitive ale oraşului într-un cadru organizat în care aceste idei să poată fi analizate şi dezbătute alături de experţi. Prin CIIC dorim să incurajam participarea, implicarea cetăţenilor în ceea ce înseamnă dezvoltarea Clujului şi să utilizăm cât mai bine resursele creative ale comunităţii pentru viitorul oraşului”, a declarat primarul Emil Boc.

Centrul de Inovare şi Imaginaţie Civică este coordonat de Ovidiu Cîmpean – director de dezvoltare în cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Autorităţile informează că următoarele dezbateri vor fi anunţate pe website-ul Primăriei şi pe pagina de facebook „Municipiul Cluj-Napoca” şi includ teme precum pietonalizarea zonei M. Kogălniceanu, Fondul de inovare culturală, Cluj-Napoca Smart City, mobilitate urbană etc. Pentru mai multe informaţii, dar şi pentru a transmite idei sau propuneri, cetăţenii interesaţi pot utiliza numărul de telefon 064/596030, interior 4622, adresa de email imaginatiecivica@primariaclujnapoca.ro sau pagina de Facebook http://facebook.com/PrimariaClujNapocaRomania.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x