Alte 3.000.000 lei merg la groapa de gunoi a oraşului

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Peste 3.000.000 lei vor fi cheltuiţi pentru lucrări ce presupun ameliorarea situaţiei de la groapa de gunoi a oraşului.

Astfel, Consiliul Judeţean Cluj a anunţat că a încheiat cu operatorul economic Process Engineering SRL, un contract de prestări servicii pentru furnizarea, prin închiriere, a unei staţii de tratare a levigatului în vederea eliminării poluării la rampa de gunoi de la Pata Rât.

Contractul încheiat este structurat pe două componente principale informează autorităţile.
Prima, în valoare de peste 1.800.000 lei fără TVA, reprezintă costurile efective pentru închirierea staţiei de osmoză, costul pentru avizarea staţiei la autorităţile publice locale şi, respectiv, costurile aferente generării proprii de curent electric prin generator până la realizarea branşamentului de curent.
A doua componentă, în valoare de peste 1.200.000 lei fără TVA este aferentă demarării lucrărilor civile necesare pentru instalarea şi operarea staţiei de levigat.

„Semnarea acestui contract creează premisele reintrării în normalitate în ceea ce priveşte situaţia de la Pata Rât. Negocierile cu proprietarul terenului pe care va fi amplasată staţia sunt avansate şi decurg bine, motiv pentru care preconizăm că staţia de epurare va începe să funcţioneze foarte curând. Un lucru extrem de pozitiv şi care ne va ajuta în procesul de epurare a levigatului îl reprezintă faptul că staţia închiriată e nouă, fiind produsă în luna septembrie a acestui an”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

În conformitate cu prevederile contractuale, Process Engineering SRL se obligă să folosească la groapa de gunoi o instalaţie de tratare a levigatului care funcţionează pe tehnologia osmozei inverse cu module de tip Disc Tube. Această tehnologie este una dintre cele mai eficiente şi economice la acest moment, chiar şi la nivelurile cele mai ridicate ale indicelui de densitate a levigatului, deoarece utilizează osmoza inversă pentru separarea moleculară şi purificarea apei.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x