Lifestyle

Film – Linia morţii – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ce se întâmplă dincolo de viaţă, dincolo de ceea ce este perceptibil şi sigur? Ce reprezintă moartea cu adevărat? Este sfârşitul a tot sau doar începutul unei alte forme de existenţă? Întrebarea care a frământat umanitatea încă din primele momente ale apariţiei conştiinţei de sine a fost, ceea ce poate fi rezumat la simpla şi eterna întrebare, există viaţă după moarte?

În filmul care rulează în prezent pe marile ecrane, un posibil răspuns este căutat de Ellen Page, Diego Luna, Nina Dobrev, James Norton, Kiersey Clemons, Kiefer Sutherland, Madison Brydges, în regia lui Niels Arden Oplev.


sursa video: youtube

Flatliners (Linia morţii) este un film horror, o dramă cu accente de ştiinţă şi imaginaţie, mai mult înspre partea de imaginaţie. Ceea ce rezultă din interacţiunea actorilor din rolurile principale este un film simplu, un horror uşor, fără prea mare impact. Chiar dacă nu duce partea de horror prea departe, filmul are totuşi şi momente de suspans bine delimitate.

Imaginile din film sunt simple şi ele, ca tot filmul de altfel, dar decente din punct de vedere al calităţii pentru scenele statice. Când este vorba de acţiune însă, scenele par desprinse dintr-un serial din anii 90, un soi de imagine de documentar combinată cu una trucată, realizată în studio. Acest stil de imagine strică toată calitatea filmului pe partea vizuală, deşi apare foarte rar.

Ceea ce este de remarcat, în sens pozitiv, este coloana sonoră. Chiar şi liniştea, momentele de respiro şi de dialog sunt bine încadrate în toată schema coloanei sonore. Momentele intense sunt accentuate perfect cu efecte sonore pe măsură, muzica este bună şi potrivită iar momentele fără nimic pe fundal bine alese în Linia morţii.

Actorii aleşi par potriviţi pentru rolurile pe care le interpretează, dar lipseşte chimia dintre ei. Relaţiile care îi leagă nu sunt suficient creionate. Superficialitatea este prezentă în toate aspectele filmului. Sunt totuşi câteva momente în care acţiunea este dusă până la capăt, pentru fiecare dintre ei, şi asta oferă o anumită satisfacţie publicului privitor.

Flatliners (Linia morţii) este un film care nu merită o vizită la cinema. Pentru fanii genului, filmul are unele părţi bune pentru care merită văzut, dar când o să apară pe micile ecrane, în lipsă de altceva mai bun.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x