Johann Strauss Ensemble & Russell McGregor prezintă concertul „Best of Vienna” în turneu naţional

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

În luna decembrie, orchestra Johann Strauss Ensemble şi maestrul dirijor Russell McGregor revin în ţara noastră cu un program muzical antrenant, plin de vivacitate în cadrul unui nou turneu naţional, intitulat „Best of Vienna”, ce va cuprinde 7 oraşe.

Începând din data de 12 decembrie, interpretarea plină virtuozitate a orchestrei Johann Strauss Ensemble, va aduce magia Crăciunului vienez mai aproape de români pe scenele sălilor de spectacole din Bucureşti, Sibiu, Cluj-Napoca, Arad, Târgu-Mureş, Bistriţa şi Braşov.

Iubitorii de muzică clasică vor poposi timp de două ore în atmosfera sclipitoare a balului vienez specific finalului de an, pe ritmul celor mai frumoase compoziţii muzicale, pornind de la valsuri, sau marşuri şi ajungând la polci, scrise de compozitorii dinastiei Strauss şi contemporanilor acesteia.

Simbolul de referinţă al balului vienez, celebrul vals „Dunărea Albastră” împlineşte 150 de ani. În acest context istoric, cea mai populară compoziţie muzicală a lumii va prinde viaţă şi în concertele „Best of Vienna” din acest an.

Respectând tradiţia concertelor Strauss din secolul XIX, maestrul Russell McGregor dirijează în stilul Stehgeiger, adică din poziţia de solist. McGregor s-a născut în Oxford, dar a crescut în Melbourne, Australia, unde la vârsta de 7 ani a început să studieze vioara. Din 1992 Russell McGregor locuieşte în Viena, iar de aproape 20 de ani este concertmaestru şi dirijor al orchestrei Palatului Schöbrunn. Vioara la care cântă a fost fabricată în urmă cu 320 de ani (în anul 1697) de către Carlo Giuseppe Testore, aceasta fiind „sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart. 

Istoria orchestrei Johann Strauss Ensemble începe în anul 1985, când a fost fondată de către membri ai Bruckner Orchester din Linz. Grupul lucrează de atunci fără întrerupere la perfecţionarea sunetului şi stilului, adăugând piese noi şi inovatoare repertoriului standard. Orchestra îi datorează o mare parte din evoluţia profesională violonistului şi dirijorului Russell McGregor, care s-a alăturat ansamblului în anul 2004.

Orchestra fascinează auditoriul din toată lumea cu spectacole de înaltă ţinută, păstrându-şi în acest fel supremaţia între marile ansambluri vieneze. Prin farmecul şi bucuria de a face muzică la cel mai înalt nivel artistic, Johann Strauss Ensemble a câştigat de asemenea şi admiraţia românilor. Concertele de Crăciun susţinute pe teritoriul României sunt de fiecare dată sold-out. Membrii Johann Strauss Ensemble revin în ţara noastră pentru al 13-lea an; sunt nerăbdători să se reîntoarcă şi să trăiască încă un capitol din viaţa lor împreună cu minunatul public român.

Turneul concertului „Best of Vienna” se va desfăşura astfel:
● 12 decembrie – Bucureşti – Sala Palatului – ora 19:30;
● 13 decembrie – Sibiu – Sala Thalia – ora 19:00;
● 14 decembrie – Cluj-Napoca – Teatrul Naţional – ora 19:00;
● 15 decembrie – Arad – Teatrul Ioan Slavici – ora 19:00;
● 16 decembrie – Târgu-Mureş – Palatul Culturii – ora 17:00 şi ora 20:00;
● 17 decembrie – Bistriţa – Palatul Culturii – ora 19:00;
● 18 decembrie – Braşov – Teatrul Sică Alexandrescu – ora 19:00.

Biletele pentru concertul „Best of Vienna”, ce va avea loc pe 12 decembrie, la Sala Palatului, au fost puse în vânzare la preţuri cuprinse între 59 lei şi 220 lei şi pot fi procurate de la: Sala Palatului, Cinema Pro, magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu, agenţiile Tui Travel Center şi Eurolines, sau online prin www.ticketnet.ro, www.iabilet.ro, www.bilet.ro, www.bilete.ro, www.startickets.ro şi www.eventim.ro.
Biletele pentru concertele din celelalte oraşe au preţuri variabile şi pot fi achiziţionate de la casele de bilete ale sălilor de spectacole sau online de pe www.ticketnet.ro.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x