Evenimente

Fanfara Shukar din Zece Prăjini lansează un nou album

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Fanfara Shukar din Zece Prăjini ajunge la Bucureşti pentru o petrecere autentică prilejuită de lansarea noului material discografic intitulat „România Shukar”.

Concertul de lansare a celui mai nou proiect înregistrat de una dintre cele mai renumite fanfare româneşti, recunoscută la nivel internaţional, va avea loc sâmbătă, 28 octombrie, la Berăria Germană din Bucureşti, începând cu ora 21:00. Concertele fanfarei​ înseamnă mai mult decât „​muzică bună, cântată bine​”​, înseamnă spectacol, energie, interacţiune cu publicul, dans şi multă bucurie.

Invitaţii speciali ai serii, artişti precum Ovidiu Lipan Ţăndărică, Rona Hartner şi îndrăgita interpretă de muzică populară Mioara Velicu, care au colaborat de-a lungul carierei artistice cu renumita fanfară, vor completa atmosfera de la Berăria Germană cu momente artistice memorabile.

A​taşamentul real al artiştilor faţă de muzică şi tradiţie a încurajat construi​rea​ un​ui​ repertoriu bazat pe selecţii muzicale din folclorul românesc şi​ ​internaţional, interpretate în stil propriu, şi, aduse astfel în actualitate, fără a le pierde însă esenţa. Respectând reţeta care i-a consacrat, noul material discografic, pune în evidenţă varianta tradiţională a muzicii de fanfară din zona Moldovei. Albumul „România Shukar” cuprinde 12 melodii, trei dintre piesele de pe acest album fiind înregistrate cu vocea regretatului interpret Marcel Mavroian şi fost membru al Fanfarei Shukar, care a încetat din viaţă în urmă cu un an de zile din cauza unei boli incurabile. Ulterior, piesele au fost preluate şi cântate de un alt membru al familiei Panţîru, familie care predomină în componenţa Fanfarei Shukar.

Fanfara Shukar din Zece Prăjini numită şi „Speranţa”, s-a remarcat prin muzica cu tonalităţi balcanice, stilul muzical fiind asociat cu cel al lui Goran Bregovic. În anul 1993, muzica fanfarei a fost lansată peste hotare, odată cu vizita la Montreux făcută fostului suveran al României, Mihai I. Pe parcursul celor peste 25 de ani de activitate, sub îndrumarea liderului Costică Panţîru, membrii fanfarei au străbătut toate continentele susţinând concerte în Europa, Asia sau America, fiind chiar o perioadă (2006 – 2009) angajaţi ai teatrului Zingaro din Paris, cu turnee în Hong Kong, Tokyo sau Bruxelles şi, prezentând „Batutta” întregii lumi.

„Batutta”, sârbe, hore precum şi alte melodii tradiţionale de fanfară care au făcut înconjurul lumii vor răsuna, de asemenea, şi în concertul de sâmbătă, 28 octombrie, la Berăria Germană. Accesul publicului se va face pe bază de bilet, achiziţionat prin intermediul reţelei Iabilet.ro sau prin rezervare telefonică la numărul de telefon: 0737.500.150. Preţul unui bilet este de 30 lei.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x