Film – Cum să faci ca s-o desfaci? – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Comediile americane au o reţetă standard, care pare să funcţioneze de fiecare dată. Oameni frumoşi, decoruri de vis, poveşti de iubire încurcate dar fără prea multă dramă şi sigur, scene şi replici amuzante.

Această reţetă standard este urmată şi în noua comedie care rulează pe marile ecrane, cu Reese Witherspoon în rolul principal. Alături de ea mai apar Pico Alexander, Jon Rudnitsky, Nat Wolff, Candice Bergen, Reid Scott. Regia este semnată de Hallie Meyers-Shyer.


sursa video: youtube

Home again (Cum să faci ca s-o desfaci?) este o comedie romantică. Filmul aduce în prim-plan o lume populată cu oameni frumoşi, amplasaţi într-un decor de vis. În tot acest univers, optimismul se resimte chiar şi în cele mai triste scene. Chiar dacă nu este un film la care se râde încontinuu, are totuşi momente de amuzament. Scenele de comedie sunt destul de bine îmbinate cu cele de dramă şi fac un film cursiv, care ţine atenţia trează de la început şi până la sfârşit.

Imaginile din film sunt toate plăcute, aduc un aer de eleganţă şi de lux îmbinat cu artistic. Totul în decorul filmului degajă un aer lejer, de viaţă bună şi senină. Cu toate acestea, acţiunea filmului aduce şi o altă perspectivă, a realităţii în care cele mai mici emoţii sau temeri sunt amplificate fără motiv, chiar şi într-o lume idilică. Chiar dacă imaginea bună şi de calitate înaltă este un plus pentru film, se poate observa menţinerea îndelungată a camerei pe faţa personajului principal în câteva ocazii. Aceste scene amintesc de modalitatea de realizare a serialelor de pe vremuri, în care se păstra timp îndelungat o imagine, pentru a accentua o stare anume. În Cum să faci ca s-o desfaci? acest aspect vizual este singurul care deranjează şi face ca anumite scene destul de bine realizate să se termine foarte siropos şi să pară ieftine.

Coloana sonoră iese în evidenţă de multe ori, fie prin trecerea bruscă de la muzică veche, în stilul anilor 30 – 40, la muzica în vogă în prezent. Pentru imaginea de ansamblu a filmului, este o coloană sonoră interesantă care îmbină fericit perioade diferite din istorie. Sunt chiar câteva scene în care pare că mai lipseşte puţin şi actorii vor începe să cânte, pentru a realiza un musical veritabil.

Actorii din rolurile principale au fost aleşi foarte bine, se simte o chimie specială între ei. Toţi sunt frumoşi, rolurile sunt bine creionate şi interpretate iar personajele capătă o personalitate distinctă pe parcursul filmului. Interacţiunile dintre ei sunt plăcute şi aduc briza unei comedii uşoare, de vară, pentru o toamnă friguroasă. Reese Witherspoon joacă şi în acest film un rol care îi vine ca o mănuşă, cea de personaj romantic într-o comedie. Chiar dacă este o acriţă talentată, uneori pe parcursul Cum să faci ca s-o desfaci? exagerează şi aduce astfel scenelor respective un aer de falsitate.

Home again (Cum să faci ca s-o desfaci?) merită văzut. Chiar dacă este un film mediocru şi are momente de joc mai puţin reuşite, este o modalitate plăcută şi relaxantă de petrecere a timpului liber.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x