Evenimente

Concert de operă „Ave Maria” în Cimitirul Central Cluj-Napoca

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

În seara de 1 noiembrie, de Luminaţie, clujenii sunt invitaţi să ia parte la ceea ce a devenit deja tradiţie, concertul de operă „Ave Maria” din Cimitirul Central/Házsongárd.

Organizat, pentru al treilea an consecutiv, de Scena Urbană, concertul va avea loc miercuri, 1 noiembrie, de la ora 18:00, şi va fi susţinut de orchestra şi corul „Opera Group Project”, sub bagheta dirijorului Vlad Eniu şi în regia Inei Hudea. Vor fi aproape 2 ore de interpretări excepţionale din Verdi, Mozart, Schubert, Anton Pann, Bach, reunite sub genericul-umbrelă „Ave Maria”.

Program:
Tatăl nostru – Alexandru Mânzat;
Mozart Requiem: Lacrimosa, Ave Verum Corpus;
Ave Maria Bach/Gounod – Alexandra Hordoan;
Agnus Dei -A.Ramirez – Tudor Bărbos;
Ave Maria – Franz Schubert – Sara Mihali;
Rugăciune – Alexandra Hordoan;
Puccini – Intermezzo;
A. Ramirez – Missa Criolla: Kyrie – Alexandru Mânzat;
Johann Sebastian Bach – Aria;
Balerini: Sebastian Vlad, Ianc Florin, Ripa Alin, Hosu Sergiu;
Costume: Vlad Bulgar.

„Avem acelaşi laitmotiv ca şi anul trecut: Ave Maria. Pentru că i-a impresionat pe toţi cei prezenţi în Cimitirul Central de Luminaţie, pentru că au venit ei către noi să ne întrebe când mai organizăm „exact la fel”. Pentru că emoţia transmisă s-a amplificat de la un an la altul, de la Requiem, primul eveniment desfăşurat de Scena Urbană în Házsongárd, în 2015, la Ave Maria de anul trecut. Este un alt fel de a descoperi un loc încărcat de poveşti, într-o zi dedicate până la urmă acestor poveşti şi comunităţii din care ele provin, Luminaţia, sau Ziua Morţilor. Începem să intrăm în atmosferă în weekendul dinainte, prin parcurgerea ineditului tur ghidat, şi culminăm cu emoţia în stare pură din seara de 1 noiembrie: arii din opere angelice cântate în solemnitatea misterioasă a acestui loc, cimitirul”, spune arhitectul Daniela Maier, coordonator al proiectului şi iniţiatorul Scenei Urbane, vicepreşedinte al Ordinului Arhitecţilor din România – filiala Transilvania.


Film de la ediţia de anul trecut „Ave Maria”

Proiectul „Ave Maria” este organizat de Scena Urbană, un grup multidisciplinar în cadrul Ordinului Arhitecţilor din România Filiala Transilvania, coordonat de arhitect Daniela Maier, vicepreşedinte OART, care are ca scop reactivarea spaţiilor urbane şi redarea acestora comunităţii. Scena Urbană foloseşte arta, activităţile sportive, ateliere şi intervenţii de landart pentru exemplificarea potenţialului cultural şi educaţional al spaţiilor urbane slab valorificate, cu readucerea acestora pe harta obiectivelor cultural-active ale Clujului.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x