De interesŞtiri

Sprijin financiar pentru opt comune afectate de vremea extremă

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Un proiect de hotărâre al Consiliului Judeţean Cluj vizează acordarea sumei de 244.000 lei pentru remedierea problemelor apărute în câteva zone din judeţ, în urma vremii extreme din ultima perioadă.

Banii proveniţi din fondul de rezervă al bugetului Consiliului Judeţean vor fi folosiţi pentru opt comune şi oraşul Huedin, la eliminarea efectelor fenomenelor periculoase produse în luna septembrie dar şi în lunile mai şi iunie 2017.

● Comunei Căşeiu se propune a-i fi alocată suma de 4.000 de lei pentru plata reparaţiilor efectuate la acoperişurile şcolilor generale din satele Urişor şi Coplean;
● Comuna Vad va primi 30.000 de lei pentru reparaţia acoperişurilor căminelor culturale, respectiv a clădirilor în care funcţionează after-school-ul şi grădiniţa din localitate.
● Aceeaşi sumă, de 30.000 de lei, o va primi şi comuna Gilău pentru decontarea lucrărilor de reparaţii la acoperişurile mai multor obiective de interes, respectiv căminele culturale din Gilău şi Somesul Rece, spitalul vechi, grădiniţa nouă, internatul şi clădirea terenului de fotbal din localitatea Gilău.
● Primăria Comunei Cuzdrioara va primi şi ea suma de 30.000 de lei pentru înlăturarea efectelor negative produse la obiectivul de investiţii „Modernizare şi reabilitare cămin cultural Cuzdrioara, judetul Cluj”.
● La rândul ei, comunei Săcuieu îi va fi alocată suma de 30.000 de lei pentru plata lucrărilor de refacere a sistemului rutier afectat, de consolidare a drumului comunal DC129, de regularizare a Văii Lupului, precum şi de refacere a uliţelor săteşti afectate din satul Rogojel.
● Comunele Negreni şi Mărişel vor primi şi ele sume de câte 30.000 de lei fiecare pentru remedierea infrastructurii rutiere locale afectate în urma fenomenelor meteorologie violente.
● Tot 30.000 de lei va primi şi Primăria comunei Recea Cristur în vederea înlăturării pagubelor produse clădirii acestei instituţii, afectate de un incendiu.
● Nu în ultimul rând, oraşului Huedin îi va fi alocată suma de 30.000 de lei pentru refacerea parcului din localitate distrus în proporţie de aproximativ 70%, a indicatoarelor rutiere, a coşurilor de gunoi, precum şi a totemurilor de la intrările în oraş.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x