De interesŞtiri

Linie de gardă pentru Anestezie-Terapie Intensivă la Spitalul de Recuperare

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

O linie de gardă în specialitatea Anestezie şi Terapie Intensiva (ATI) urmează să fie înfiinţată la Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, conform Consiliului Judeţean Cluj.

În prezent, la nivelul unităţii medicale există un număr de trei linii de gardă, respectiv o linie în specialitatea cardiologie, o linie în specialitatea neurologie şi o linie comună în specialităţile ortopedie şi traumatologie, chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă şi ATI, informează autorităţile.

Motivaţia care stă la baza acestei măsuri se referă la faptul că există un număr semnificativ de pacienţi spitalizaţi şi trataţi în anumite specialităţi ce necesită monitorizare permanentă de către un medic ATI. Practic, prin asigurarea acestui serviciu medical sunt mult diminuate riscurile unor posibile complicaţii consecutive patologiei de bază sau ulterioare intervenţiei chirurgicale. Totodată, resursele alocate fiecărui caz în parte vor putea fi utilizate în mod optim, iar beneficiile referitoare la starea de sănătate a pacienţilor cu o patologie complexă şi cu posibil risc vital vor fi maximizate. Nu în ultimul rând şi, extrem de important, în cazul unei evoluţii medicale nefavorabile a cazurilor, este garantată prezenţa unei echipe multidisciplinare de intervenţie.

În acelaşi timp, necesitatea înfiinţării acestei linii de garda ATI de sine stătătoare este dată inclusiv de faptul că în cadrul Spitalului de Recuperare se derulează o serie de programe naţionale de sănătate, respectiv cel de boli cardiovasculare, de ortopedie şi programul naţional de oncologie – Subprogramul de reconstrucţie mamară după afecţiuni oncologice prin endoprotezare. Astfel, pacienţii incluşi în cadrul acestor programe necesită asistenţă medicală în specialitatea ATI prin supraveghere medicală permanentă, aceasta reprezentând un criteriu de eligibilitate a unităţilor medicale participante.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x