Lifestyle

Film – Vânătorul de recompense 2049 3D – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Blade Runner este unul dintre cele mai cunoscute personaje ale genului science-fiction. Cu o istorie veche de mai bine de 30 de ani, în 2017 el revine şi poate fi din nou urmărit pe marile ecrane.

Chiar dacă nu mai este în prim plan, Harrison Ford apare şi în această ecranizare a dramei SF. Personajul principal al variantei 2017 este interpretat de Ryan Gosling. Alături de cei doi mai apar: Robin Wright, Dave Bautista, Ana de Armas, Jared Leto, Sylvia Hoeks, Mackenzie Davis. Regia este semnată de Denis Villeneuve.


sursa video: youtube

Blade runner 2049 (Vânătorul de recompense 2049) este în primul rând un film de ştiinţă şi imaginaţie, o dramă cu accente de thriller. Este de asemenea unul dintre cele mai lungi filme ale ultimilor ani. Nici nu e de mirare, pentru că povestea este spusă pe îndelete. Interacţiunile dintre personaje sunt dezvoltate şi povestea dusă până la capăt de fiecare dată. Totul are un început şi un sfârşit, nimic nu e lăsat la voia întâmplării. Chiar dacă pare întortocheată, istoria în sine a personajelor este una simplă. Aici se simte talentul de povestitori ai celor care au imaginat filmul, prin felul în care au îmbinat cadrele şi au conectat personajele.

Imaginea din Vânătorul de recompense 2049 este specială. Se poate remarca de la început lipsa culorilor, mediul rece şi dezolant. Ca procedeu artistic, această imagine poate fi privită ca o realizare şi un mod de a ieşi în evidenţă, dar poate de asemenea să obosească şi să devină prea apăsătoare.

Coloana sonoră este de asemenea specială. Unul dintre cele mai interesante aspecte ale filmului este liniştea. De multe ori, liniştea totală domneşte peste tot, personajele se mişcă încet şi orice mic gest pare amplificat. Partea aceasta a lipsei de sunet este foarte bună pentru feelingul de lume părăsită. Mai sunt şi câteva sunete sporadice, care aduc aminte de Uniunea Sovietică şi vremea comunismului.

În Vânătorul de recompense 2049 acţiunea este rară. Scenele de luptă nu sunt speciale şi nu aduc nimic nou. Trailerul filmului nu este cu siguranţă o imagine a ceea ce urmează să ruleze pe marile ecrane, în momentul vizionării, de la început şi până la sfârşit. Ceea ce nu dezamăgeşte în schimb sunt efectele vizuale. Se simte în fiecare imagine profesionalismul creatorilor de efecte speciale şi creativitatea lor.

Blade runner 2049 (Vânătorul de recompense 2049) este un film lung, spus agale, care merită văzut de fanii genului.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x