De interes

100.000 euro pentru educarea clujenilor cu privire la importanţa colectării separate a deşeurilor

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Suma de 100.000 de euro a fost propusă în cadrul şedinţei Adunării Generale a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Eco-Metropolitan Cluj, ca fiind necesară pentru educarea clujenilor cu privire la importanţa colectării separate a deşeurilor.

În scopul eficientizării activităţii de colectare selectivă a deşeurilor, membri A.D.I. Eco-Metropolitan Cluj au aprobat, în unanimitate, ca în cursul primăverii anului viitor să fie depus un proiect nerambursabil în valoare de 100.000 euro, finanţat prin Administraţia Fondului pentru Mediu, pentru educarea populaţiei în ceea ce priveşte tratarea corespunzătoare a deşeurilor.

În cadrul aceleaşi şedinţei, la care au participat primarii sau reprezentanţii tuturor celor 81 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ, un prim punct pe ordinea de zi l-a constituit prezentarea stadiului actual al lucrărilor în cadrul proiectului de edificare a Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor S.M.I.D. Liderul forului administrativ judeţean, Alin Tişe, a reafirmat faptul că acesta urmează a fi finalizat în a doua jumătate a anului viitor. Totodată, a fost prezentat şi stadiul lucrărilor de închidere şi ecologizare a rampelor neconforme din judeţ. Astfel, cele din Turda, Huedin şi Gherla, urmează a fi pe deplin finalizate până la sfârşitul acestui an.

Un alt punct pe ordinea de zi l-au reprezentat discuţiile referitoare la rolul pe care ADI Eco-Metropolitan îl va avea în ceea ce priveşte pregătirea documentaţiei necesare în vederea organizării licitaţiei pentru operatorii de colectare şi transport al deşeurilor, achiziţia urmând să fie demarată la începutul anului viitor. În acest context, a fost supusă aprobării membrilor Asociaţiei propunerea de încheiere a unui contract de consultanţă tehnică în vederea atribuirii contractelor de delegare a serviciului de colectare şi transport al deşeurilor, propunerea fiind aprobată.

Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Eco-Metropolitan Cluj este o entitate constituită în scopul organizării şi gestionării în comun a serviciului de salubrizare a localităţilor din judeţul Cluj.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x