Noi paşi pentru viitorul Spital Regional de Urgenţă

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Terenul pe care va fi construit viitorul Spital Regional de Urgenţă de la Cluj a fost predat oficial Ministerului Sănătăţii, prin intermediul unui protocol de predare-primire.

Predarea terenului şi semnarea acestui document, la începutul lunii noiembrie, reprezintă ultimul pas procedural legal ce îi reveneau Consiliului Judeţean Cluj. Astfel, în prezent, forul administrativ judeţean precizează că Ministerul Sănătăţii are un teren cu o situaţie juridică pe deplin clarificată şi fără niciun fel de probleme, nesupus nici unor cereri de revendicare, negrevat de sarcini şi care nu face obiectul niciunui litigiu.

„Este un pas extrem de mare înainte în procesul de construire a Spitalului Regional de Urgenţă. Predarea efectiva a terenului consfinţeşte faptul că am finalizat cu succes tot ceea ce ţinea de noi legat de acest proiect atât de important pentru judeţul Cluj. Sper că eforturile noastre vor fi continuate cu succes şi că în cel mai scurt timp vor veni şi banii, astfel încât să se înceapă construcţia efectivă”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Pentru a se putea ajunge în această etapă finală, terenul a fost transferat din domeniul public al judeţului Cluj în domeniul public al Statului Român. Ulterior, Consiliul Judeţean a acţionat pentru înscrierea în Cartea Funciară a dreptului de proprietate asupra terenului Statului Român şi a întreprins demersurile necesare în vederea casării şi, respectiv demolării construcţiilor dezafectate existente pe terenul în cauză.

Procedura de predare-primire a inclus şi o vizită în teren, pe amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţă, situat în comuna Floreşti, Str. Avram Iancu, nr. 370-374.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] august în Guvern. În luna octombrie o să fie depusă cererea de finanțare şi pentru acest spital la Comisia […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x