EvenimenteŞtiri

Podium spectaculos, efecte speciale şi invitaţi de renume, la evenimentul City Fashion Week

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

„Ţinuta este ceea ce prezinţi lumii, în special în prezent, când contactul uman este atât de scurt. Moda reprezintă un limbaj instant.” – Miuccia Prada.
Moda vestimentară reprezintă cea mai bună reflexie a unei epoci, în ciuda faptului că mediile de propagare a acesteia s-au schimbat de-a lungul anilor. Tehnologia avansată face posibilă răspândirea informaţiei pe tot globul, iar pasionaţilor de modă le este mult mai uşor să găsească un stil cu care să rezoneze, mai ales că moda se reinventează constant. Preocuparea oamenilor pentru moda vestimentară creşte în zilele noastre. Moda este unul dintre domeniile prin care se reflectă dezvoltarea societăţii, a omului, a lumii, în general.

Pentru ediţia de anul acesta a evenimentului City Fashion Week, oganizatorii promit un podium spectaculos, efecte speciale, invitaţi de renume, un adevărat spectacol. Tema propusă pentru cea de-a III-a ediţie este black&white. Asocierea alb-negru sugerează o combinaţie plină de eleganţă şi rafinament care nu se va demoda niciodată, care oferă multă prestanţă şi putere, organizatorii adaptând combinaţia într-un fel inedit.

În ceea ce priveşte invitaţii din acest an, organizatorul evenimentului, Stefan Farrell declară: „Invitaţii principali ai ediţiei de anul acesta sunt Cătălin Botezatu şi Romaniţa Iovan, prieteni ai City Fashion Week am îndrăzni să spunem, Maria Marinescu, Clara Rotescu, Mirela Vescan şi alţii. Artişti valoroşi din domeniul modei, aşa îmi place să îi numesc, vor fi prezenţi la Cluj în cele două zile la City Fashion Week 2017, creatori care, fără îndoială, vă vor bucura privirea şi sufletul. Vă invităm cu drag să vă convingeţi!”


Cătălin Botezatu este cel mai bun designer român şi iată, revine în oraşul său de suflet, declarând într-un interviu că City Fashion Week este un eveniment de referinţă pentru moda românească, salutând totodată iniţiativa susţinerii designerilor români consacraţi şi a acelora aflaţi la începutul carierei. Şi-a început cariera în modă ca manechin, primind în anul 1985 la Frankfurt titlul de „Cel mai bun manechin al anului în Europa”. A urmat cursurile Institutului European de Modă din Milano, Gianni Versace alegându-l să lucreze timp de şase luni în atelierele sale. Şi-a înfiinţat prima casă de modă în România şi a lansat numeroase colecţii care au avut un succes răsunător peste tot în lume: Paris, Londra, NewYork, Milano, Dubai etc. A fost manechinul preferat al Elenei Ceauşescu, participând la evenimente private şi cunoscându-i astfel, pe cei mai importanţi oamenii ai lumii, încă de pe atunci. „A fi frumoasă ţine de atitudine în primul rând şi nu de forme perfecte”, a decretat designerul în nenumărate rânduri. Cătălin Botezatu rămâne, cu siguranţă, atracţia ediţiei de anul acesta.


Romaniţa Iovan a declarat adeseori că iubeşte Clujul. De designul vestimentar a fost atrasă încă din adolescenţă, o atracţie aparent datorată conjuncturii, având în vedere că s-a lansat tot ca manechin. A avut marea şansă de a intra în această lume fascinantă, plină de culoare şi de frumos, după cum spune, în care s-a educat ca om. Puternică, disciplinată. Contează şi faptul că a trăit de mică înconjurată de artă: tata scria poezii, bunicul picta, iar genele moştenite de la ei s-au intersectat cu cele ale mamei, o femeie dinamică şi ambiţioasă. Romaniţa Iovan impresionează printr-un look care sfidează trecerea timpului şi îţi arată cum să trăieşti frumos, înconjurată de lucrurile care te fac fericită şi care se potrivesc personalităţii tale.


Maria Marinescu şi-a petrecut adolescenţa în California, moment în care şi-a dat seama că moda poate fi o oportunitate prin care îşi poate exprima ideile, dorinţele, dar mai ales personalitatea. A urmat studii de design la New York şi Paris, apoi a lansat colecţii cu mare succes la public. Stilul ei a crescut odată cu ea, readucând la viaţă rochii vaporoase, motive florale, printuri inedite.


Clara Rotescu a lucrat o vreme ca jurnalist, a făcut cursuri de stilism la Milano, a fost director la o revistă de fashion, apoi într-un mod foarte natural, a devenit designer. Hainele create de ea pot avea linii conservatoare, dar surprind prin cele mai explozive combinaţii, printuri şi culori.

Mirela Vescan, make-up artist şi Romina Maria Sabou, hair-stylist aduc totul la nivel de artă. Ambele cu viziune şi originalitate, îşi pun talentul în slujba frumuseţii. Ele vor coordona tot ceea ce ţine de acest segment.

În perioada 20 – 21 noiembrie, oameni valoroşi din domeniul modei (designeri consacraţi sau la început de drum, modele, hair-stylişti şi make-up artişti) vor fi prezenţi la Cluj la Grand Hotel Napoca. City Fashion Week este singurul eveniment licenţiat care sprijină studenţii facultăţilor de modă şi design din România. „Încurajăm realmente tinerii designeri şi noile talente să păşească cu încredere în industria modei, în care, trebuie să recunoaştem, cu greu răzbaţi. Noi le dăm această şansă, sperăm să profite de ea” a declarat Stefan Farrell, directorul festivalului.

Designerii invitaţi anul acesta vin cu colecţii originale, inedite şi pline de prospeţime: Ioana Şuteu, Sofiaman, Claudia Suciu cu o colecţie pentru copii, Tina Olari, Maia Raţiu, Karra Launi, Oana Pădure, Mihaela Cîrlugea, Simona Iacob, Daleea Fashion House, Anca Fărcaş, Sabina Lisievici, Alexandra Herghilegiu, Cotan Liana Szilagyi, Urma, Beatrice Marcian, Alex Moldovan, Xenia, Luminiţa Balazs, Lilia Caraush, Nicoleta Botnaru, Irina Duţu Zgaia, Louis Purple, Norberto Tailor, Mineli, Mariana Morar&Paul Micşa, Paollo Rossi şi, cu o prezentare specială, extra program, Michal Negrin din Israel.

În cadrul acestei ediţii intrarea la eveniment se face pe bază de invitaţie, (care poate fi găsită la standul de bilete de la parterul Iulius Mall), însă cei care doresc pot oferi zece lei. Cu aceşti bani se vor cumpăra jucării şi materiale didactice pentru copiii de la Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere din Cluj-Napoca.

Pentru mai multe detalii despre eveniment poate fi consultată pagina de facebook a City Fashion Week.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x