De interes

Lucrări pe drumurile judeţene la început de noiembrie

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Pe o serie de tronsoane ale drumurilor judeţene au fost finalizate în această perioadă lucrări de asfaltare, în timp ce pe alte porţiuni au încă loc lucrări de întreţinere curentă şi periodică. În săptămâna de lucru 6 – 10 noiembrie, Consiliul Judeţean Cluj a anunţat stadiul în care se află lucrările de refacere a unor porţiuni de drum.

Au fost finalizate lucrările de întreţinere pe drumul judeţean 150 Mociu – Chesău.
Pe drumul judeţean 150, pe sectorul cuprins între localităţile Mociu şi Chesău, au fost finalizate o serie de lucrări de întreţinere. Acestea au vizat un tronson de drum în lungime de 4.3 kilometri, între kilometrul 40+300 şi kilometrul 44+700, şi au constat în executarea de acostamente, plombări cu asfalt şi aşternerea unui covor asfaltic în lungime de 1.2 kilometri.

Lucrări de asfaltare finalizate pe drumul judeţean 103J Sîncraiu – Aluniş.
Au fost finalizate lucrările de asfaltare pe drumul judeţean DJ 103J, pe tronsonul Sîncraiu – Aluniş.
Lucrările de modernizare şi reabilitare pe acest drum judeţean au vizat un sector în lungime de peste 1.5 kilometri, mai exact de la kilometrul 5+460 până la kilometrul 7+000 şi au constat în operaţiuni complexe, în profunzimea căii de rulare, respectiv realizarea de fundaţie cu balast şi piatră spartă, şanţuri şi aşternerea a două starturi de asfalt, binder şi strat de uzură.
Pentru finalizarea integrală a acestei investiţii, în această perioadă se află în derulare lucrări constând în acostamente, racordări la drumurile laterale, urmând să se realizeze şi lucrări de marcaje şi semnalizare rutieră, informează autorităţile.
Anterior finalizării acestui sector de drum, au fost finalizate aceleaşi tipuri de lucrări de modernizare şi reabilitare pe un tronson în lungime de 5.460 kilometri, respectiv de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 5+460.

Lucrări de întreţinere pe drumul judeţean 150 Viişoara – Frata – Mociu.
Pe drumul judeţean DJ 150 Viişoara – Bolduţ – Frata – Mociu au fost demarate şi se află în plină derulare lucrări de întreţinere curentă şi periodică.
Este vizat, astfel, un sector de drum în lungime de aproximativ 40 de kilometri, de la kilometrul 0+600 – localitatea Viişoara până la kilometrul 40+300, pe direcţia Mociu, intersecţia cu drumul naţional DN 16. Lucrările constau în plombări cu beton asfaltic.
De asemenea, pe drumul judeţean DJ 150 Câmpia Turzii – Viişoara – Bolduţ – Frata – Mociu sunt prevăzute ample lucrări de investiţii, în profunzimea drumului, în baza programului de lucrări de modernizare şi reabilitare finanţat din creditul de 50 de milioane de euro angajat în acest scop de Consiliul Judeţean Cluj. Momentan, proiectul se află în faza de obţinere a avizelor necesare emiterii autorizaţiei de construire, urmând ca lucrările sa fie demarate după parcurgerea acestor etape.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x