Reabilitare şi modernizare grădiniţe din mediul rural

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Trei grădiniţe din comunele clujene Cătina, Vad şi Cîţcău vor beneficia de lucrări de reabilitare sau modernizare.

Conform informaţiilor transmise de Consiliul Judeţean Cluj, o grădiniţă cu program normal urmează a fi construită în localitatea Cătina, grădiniţa din localitatea Cîţcău urmează să beneficieze de lucrări de modernizare, iar cea din localitatea Bogata de Sus, comuna Vad, va fi reabilitată.

● În ceea ce priveşte grădiniţa din localitatea Cătina, aceasta va dispune de un regim de înălţime P+E, cu o suprafaţă utilă de 441.5 mp iar dotarea se va face cu mobilier şi echipamente ultramoderne. Clădirea grădiniţei va cuprinde încăperile destinate grupelor de copii, respectiv cea de primire, coridor, precum şi spaţii pentru activităţi – două săli de grupă şi o sală multifuncţională. În acelaşi timp, grădiniţa va mai dispune de un cabinet medical, izolator – cameră destinată separării cazurilor suspecte de boală, spaţii administrative şi încăperi destinate personalului de educaţie şi de îngrijire. Partea exterioară a construcţiei va cuprinde zona cu aleile pietonale, zona curţii de recreaţie – groapa de nisip, mobilier de exterior şi echipamente de joacă, precum şi o zonă verde – un loc de joacă cu gazon natural, flori şi arbori pitici.

● Grădiniţa din satul Cîţcău va fi modernizată. Lucrările vor viza modificarea compartimentării, amenajarea acceselor şi mansardarea corpului de clădire existent. În prezent, imobilul dispune de un regim de înălţime S+P, cu o suprafaţă construită de 367 de mp, urmând ca la finalul lucrărilor clădirea să aibă un regim de înălţime S+P+M, cu o suprafaţă desfăşurată de 734 de mp. Totodată, urmează să aibă loc împrejmuirea proprietăţii, realizarea de amenajări exterioare care să cuprindă circulaţii pietonale, alei şi parcări, amenajarea unui loc de joacă pentru copii şi a unor spaţii verzi.

● În ceea ce priveşte lucrările de reabilitare a grădiniţei din localitatea Bogata de Sus, acestea vizează, în principal, amenajarea unui grup sanitar şi a unei săli pentru centrala termică, respectiv construirea unui bazin vidanjabil.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x