EvenimenteŞtiri

Eveniment caritabil pentru Institutul Inimii din Cluj Napoca – „Împreună pentru Inima Transilvaniei”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Sute de oameni generoşi se vor reuni din nou pentru a susţine dezvoltarea uneia dintre cele mai importante instituţii medicale din ţară, Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu”, care sărbătoreşte în acest an 25 de ani de la înfiinţare.

Fundaţia „Inima Transilvaniei” Cluj-Napoca, alături de Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu”, revine şi în acest an cu o nouă ediţie a balului caritabil „Împreună pentru Inima Transilvaniei”. Evenimentul va avea loc în această seară, 17 noiembrie, începând cu ora 19:00, la Grand Hotel Italia, Cluj-Napoca.

De o lungă perioadă, bolile cardiovasculare rămân, constant, cauza principală a mortalităţii în România, iar sistemul de sănătate trebuie să acopere o creştere importantă a numărului de pacienţi în fiecare an. Pentru a răspunde solicitărilor care vin din întreaga regiune, Institutul Inimii are nevoie permanentă de sprijin, ce poate veni şi din zona privată. Acest lucru se întâmplă mulţumită unor organizaţii şi unor persoane fizice ce răspund, de fiecare dată, la apelul instituţiei.

„Nevoile institutului ca dotare sunt numeroase. Este greu să stabilim priorităţi, pentru că avem multe secţii, diferite ca nevoi de dotare, mă refer la aparatură, mobilier. În ceea ce priveşte secţia de chirurgie, am considerat ca prioritate introducerea acestei noi tehnologii, de chirurgie, prin asistare video, aşa numita chirurgie minim invazivă prin port acces, care reprezintă o modalitate nouă de abordare a chirurgiei cardiace în general. Am insistat pe acest proiect, deoarece în România ea este utilizată foarte puţin şi nu există un centru de pregătire pentru tinerii chirurgi. Cred ca în scurt timp, vom putea fi noi acel centru. Există încă multe alte proiecte pe care am putea să le iniţiem legate de dotarea institutului.”, spune Conf. Dr. Adrian Molnar, vicepreşedintele Fundaţiei „Inima Transilvaniei”.

Balul „Împreună pentru inima Transilvaniei” va debuta la ora 19:00 şi are inclus în program o licitaţie de lucrări artistice pe care invitaţii le vor putea obţine în baza unor donaţii către institut. Evenimentul va găzdui şi lansarea formatului reeditat al primului album foto reprezentând Clujul, „Clujul în imagini”, lansat în 1859, readus la viaţă de Fundaţia Photo Art.

Detalii despre eveniment pot fi găsite şi pe institutulinimii.ro.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x