Noi sectoare de drumuri judeţene vor fi modernizate

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Patru noi sectoare de drumuri judeţene vor fi reparate şi modernizate, informează Consiliul Judeţean Cluj. Valoarea totală a lucrărilor este de circa 15.000.000 de lei.

Drumurile judeţene ce vor beneficia de lucrări în profunzimea drumului, începând de la fundaţie şi terminând cu aşternerea a două straturi de asfalt, sunt:
● DJ 161E Habadoc – Buza – Feldioara – Hodaie;
● DJ 107F limită judeţ Alba – DN 1F Luncani;
● DJ 109D (DJ 161) Jucu de Sus – DN 1C;
● DJ 182E Chiuieşti – Mănăstirea Căşiel.

În momentul de faţă, cele patru drumuri sunt afectate de multiple degradări de suprafaţă – fisuri şi crăpături, denivelări, suprafeţe fără aderenţă etc., precum şi defecte care afectează capacitatea portantă, respectiv planeitatea suprafeţei de rulare, motiv pentru care acestea nu mai respectă condiţiile tehnice de utilizare în siguranţă.

Autorităţile transmit că principalele lucrări de modernizare a acestor drumuri constau în realizarea de fundaţii, aşternerea stratului de piatră spartă, edificarea de poduri şi podeţe, executarea de ziduri de sprijin şi acostamente, amenajarea de racordări la drumurile laterale, tăierea vegetaţiei de pe marginea drumului, turnarea covorului asfaltic şi a stratului de uzură, respectiv executarea de marcaje şi semnalizări rutiere.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x