Invitaţi speciali în concertul de Crăciun „Best of Vienna” din Bucureşti

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Soprana Ana Cebotari şi baritonul Michael Havlicek sunt invitaţi speciali în concertul de Crăciun „Best of Vienna” din Bucureşti. Pe 12 decembrie, odată cu revenirea orchestrei Johann Strauss Ensemble în România, pentru cel de-al treisprezecelea an, iubitorii de muzică clasică vor avea privilegiul să se delecteze în atmosfera sclipitoare a balului vienez armonizat cu peisajul sărbătorilor de iarnă.

Pe ritmul celor mai frumoase compoziţii muzicale, semnate de compozitorul Johann Strauss şi de contemporanii acestuia, va fi adus în prim plan farmecul imperial al Vienei şi transpus pe scena Sălii Palatului din Bucureşti, marţi, 12 decembrie, de la ora 19:30, în cadrul concertului de Crăciun „Best of Vienna”.

Concertul vienez de la Sala Palatului va cuprinde compoziţii muzicale ce trezesc entuaziasmul fiecărui spectator, ating sufletul şi aprind dorinţa celor prezenţi de a se ridica şi de a dansa în paşi de vals, de a aplauda pe ritmul marşurilor sau polcilor vieneze şi de a fredona refrenele celor mai cunoscute cântece din perioada Crăciunului.

Pe lângă repertoriul complex, ce include lucrări muzicale de Johann Strauss I şi II, compoziţii de Franz Lehar, Karl Komzak, Julius Fucik, dar şi celebrele teme de Crăciun ale lui Johann Sebastian Bach, concertul „Best of Vienna” din acest an va fi completat de momente artistice înălţătoare, recitaluri susţinute de următorii invitaţi speciali: soprana Ana Cebotari, baritonul Michael Havlicek şi ansamblul coral Arleziana, coordonat de prof. Puşcaş Ana Maria.


Ana Cebotari s-a născut dincolo de Prut, într-un sătuc liniştit, dar vocea ei, de-o limpezime uluitoare, a purtat-o prin lumea largă. Soprana Ana Cebotari, a început să cânte de la o vârstă fragedă, iar pentru a învăţa muzică a fost nevoită timp de trei ani să parcurgă zilnic 10 km până la şcoala din satul vecin. A absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, şi-a făcut debutul pe scena Operei Naţionale, iar criticii o consideră una din cele mai promiţătoare soliste ale generaţiei tinere. Soprana Ana Cebotari sau Lia Ciocârlia din România are în spate premii naţionale şi internaţionale, concerte pe importante scene ale lumii.


Baritonul Michael Havlicek nu este la prima vizită în România. Artistul a mai fost prezent în concertele orchestrei Johann Strauss Ensemble din ţara noastră, în anii 2009, 2010 şi 2016. Este absolvent al Conservatorului din Vienna. De-a lungul timpului a susţinut numeroase concerte şi recitaluri pe marile scene internaţionale din Japonia, Africa de Sud, Argentina, Germania şi SUA. Din anul 2011 este anagajat al Vienna Volksoper şi poate fi admirat, şi astăzi, ca deţinător al rolurilor principale în aproape toate producţiile scenice.


Atracţia concertelor susţinute de orchestra austriacă se datorează, în mare parte, magnetismului lui Russel McGregor, dirijor şi prim-solist, deţinător al unei viori fabricate de Carlo Giuseppe Testore în anul 1697, „sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart. În acompaniamentul, sau sub bagheta lui Russel McGregor, au performat vedete ale muzicii de operă, precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi. Johann Strauss Ensemble încântă mii de spectatori din România, an de an, prin sunetul tipic austriac, virtuozitate, plus o picătură de umor, elemente care, de altfel, stau la baza succesului internaţional al acestei orchestre de muzicieni de prim rang.

Biletele pentru concertul de Crăciun, „Best of Vienna”, de la Sala Palatului, sunt disponibile la preţuri cuprinse între 59 lei şi 220 lei şi sunt disponibile la: casa de bilete a Sălii Palatului, magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu, agenţiile Tui Travel Center şi Eurolines, sau online pe www.ticketnet.ro, www.iabilet.ro, www.bilet.ro, www.bilete.ro, www.startickets.ro şi www.eventim.ro.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x