Prima seară la City Fashion Week Cluj-Napoca, ediţia a III-a

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

City Fashion Week a debutat în forţă. Seara de 20 noiembrie a găsit Hotel Napoca plin de oameni interesaţi să asiste la singurul spectacol de modă din Transilvania, care reuneşte pe aceeaşi scenă creatori celebri şi designeri aflaţi la început de drum. Sala în care au avut loc prezentările de modă s-a dovedit a fi neîncăpătoare, datorită numărului mare de clujeni care s-au prezentat la eveniment.

Gazdele celei de-a III-a ediţii a City Fashion Week au fost Diana Găucă şi actorul Ioan Isaiu, care au prezentat de-a lungul întregii seri detalii despre designerii ale căror creaţii urmau să apară pe scenă.

După un scurt număr introductiv, în care uniforme de stewardese au fost prezentate, spectacolul a început în paşi de dans. Momentul a fost foarte apreciat şi a reuşit să introducă publicul într-o stare specială, de spectacol şi relaxare. Primul nume sonor care şi-a prezentat colecţia a fost Michal Negrin. Pe vocea lui Edith Piaf, creaţiile pline de culoare au încălzit atmosfera şi au dat tonul serii.

Cătălin Botezatu a prezentat trei colecţii în prima seară, pe scena de la City Fashion Week. Prima, intitulată „Masai”, a inclus atât haine pentru fete cât şi pentru băieţi. Dacă la începutul prezentării a predominat roşul, tonul s-a mai domolit pe parcurs, a trecut la albastru, vernil şi tonuri mai neutre. De la chiloţi pentru bărbaţi cu diverse aplicaţii, până la combinaţiile inedite de pene colorate cu material în carouri, totul denotă atenţia la detaliu ale lui Botezatu, creativitatea şi originalitatea în crearea unor combinaţii de efect.

Maria Marinescu, invitată specială, a creat unele piese special pentru spectacolul de la Cluj. Colecţia ei a fost una mai conservatoare, care lasă la vedere puţină piele. În ţinutele creatoarei s-au putut observa cu precădere elemente pline de sclipire şi multe volane.

În continuarea spectacolului, Mineli, brand românesc de pantofi, a venit cu o colecţie dedicată femeii puternice, reprezentativă pentru secolul XXI, intitulată „Confidence”.

Clara Rotescu a prezentat la Cluj o colecţie care va ajunge în februarie anul viitor la Paris Fashion Week. Având pe fundal o versiune mai modernă a „Stumblin’ in”, modelele au defilat în creaţiile cu fuste ample, potrivite la curtea regilor Franţei, în vremuri decadente, dar pline de farmec.

După feeria creată de stilul mai somptuos al Clarei Rotescu, a urmat o altă colecţie a lui Cătălin Botezatu, de data aceasta dedicată stilului business elegant, cu piese funcţionale, pentru un bărbat dezinvolt şi încrezător.

Ioana Şuteu, prinţesa croşetului, a prezentat pe scena City Fashion Week colecţia „Princess of Crochet”. Colecţia a avut incluse atât piese mai clasice ca model, piese pentru copii dar şi unele foarte sexy, demne de a fi purtate în orice situaţie care necesită crearea unei impresii puternice.

Simona Ioacob a adus la Cluj colecţia „Regal”, o colecţie unică, inedită. Piese cu mult sclipici, unele foarte ample şi inedite, altele mai sexy, toate au în comun semnătura creatoarei de modă care s-a apucat de această meserie în urmă cu cinci ani, când a decis să-şi creeze singură ţinuta specială pentru un eveniment.

Următoarea creatoare, Mihaela Cîrlugea s-a inspirat în crearea colecţiei prezentată ieri seară la Cluj din spiritualitatea Asiei. Piesele rezultate sunt originale şi purtabile. Elementele de pe obiectele vestimentare sunt desenate manual.

Karra Launi a prezentat o colecţie compusă din texturi şi materiale foarte variate, de la satin la voal, cu o multitudine de elemente florale imprimate.

Louis Purple au venit cu costume pentru bărbaţi, din colecţia toamnă-iarnă, intitulată „Casual”.

Un moment palpitant, dar care duce în acelaşi timp şi înspre visare cu ochii deschişi, a fost prezentarea colecţiei „Red” by Cătălin Botezatu. Prin genul acesta de momente, designerul reaminteşte de ce este declarat cel mai bun şi apreciat peste tot pe unde merge. Muzica clasică aleasă pentru a însoţi creaţiile a fost şi ea inspirată.

O combinaţie inedită a urmat după momentul de visare. Colecţia creatoarei Oana Pădure, una cu numeroase elemente religioase, a fost însoţită de o muzică în stilul heavy metal, total nepotrivită în teorie, dar care a funcţionat perfect şi a făcut ca momentul să fie unul memorabil.

Luminiţa Balazs a creat „Essence of Love” pentru femeia care ştie să-şi arate frumuseţea, senzualitatea, feminitatea. Colecţia este una în care predomină catifeaua şi sclipiciul.

Norberto au mai domolit atmosfera, prin colecţia dedicată bărbaţilor, pe muzică house.

Tina Olari a urmat pe scena City Fashion Week. Modelele ei au îmbrăcat preponderent catifea şi obiecte vestimentare albe. Creatoare a îmbrăcat de-a lungul timpului numeroase aspirante la titlul de miss.

Anca Fărcaş şi Ioana Cadar au venit cu colecţia „Synergy”. Aceasta se remarcă în mod desosebit prin folosirea mult a culorii negru, prin voaluri, catifea şi materiale interesant combinate.

Daleea Fashion House au prezentat modă pentru fete şi pentru băieţi. Sub titulatura „Etno şic la oglindă”, colecţia prezentată la Cluj a avut ca sursă de inspiraţie folclorul.

Finalul serii a venit cu o surpriză pentru directorul festivalului, Stefan Farell, a cărui zi de naştere a coincis cu prima zi de festival. Colegii l-au surpins cu tort şi cu o dedicaţie muzicală.

Spectacolul s-a terminat după miezul nopţii. În această seară, 21 noiembrie 2017, de la ora 20:00, urmează să aibă loc ce-a de-a doua parte şi ultima a City Fashion Week.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x