AudioEvenimenteLifestyle

City Fashion Week 2017 a pus Clujul pe harta circuitelor de modă

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Clujul a fost capitala modei pentru două zile. City Fashion Week s-a desfăşurat anul acesta în perioada 20 – 21 noiembrie la Cluj-Napoca. A III-a ediţie i-a avut ca invitaţi principali pe Cătălin Botezatu, Maria Marinescu şi Clara Rotescu.

În prima seară de spectacol, cel mai bun designer al României, Cătălin Botezatu, a urcat pe scena de la City Fashion Week cu trei colecţii, el fiind de altfel alături de festival încă de la prima ediţie.

Cătălin Botezatu la City Fashion Week, înregistrare audio despre colecţiile prezentate şi inspiraţie.

„Echipa City Fashion Week mulţumeşte tuturor celor care au fost alături de acest festival şi au crezut în acest concept. Îi mulţumim în mod special designerului Cătălin Botezatu, care a susţinut încă de la început festivalul, revenind la fiecare ediţie, impresionând de fiecare dată prin implicare şi profesionalism. În cadrul celei de-a III-a ediţii a venit cu trei colecţii deosebite care au fost prezentate în prima zi, ocupându-se apoi de coordonarea prezentărilor celorlalţi designeri. City Fashion Week multumeşte tuturor partenerilor care au susţinut evenimentul!” a declarat directorul City Fashion Week, Stefan Farrell.

Ceea ce a ieşit în evidenţă în cele două zile, în timpul prezentărilor, a fost împletirea fericită dintre muzica aleasă de fiecare designer şi ţinutele prezentate. S-a ascultat muzică bună la City Fashion Week şi s-a putut remarca talentul celor care sunt la început de drum.

Pentru aceştia s-au acordat şi o serie de premii şi diplome. Astfel, câştigători la ediţia a III-a a evenimentului de modă de la Cluj au fost: Oana Pădure şi Anca Fărcaş pentru cea mai bună colecţie din prima seară, Karra Launi a câştigat premiul pentru debut, premiul pentru popularitate a fost acordat pentru Daleea Fashion House, cea mai bună colecţie rochii de gală Tina Olari, iar Ioana Şuteu a cucerit prin piesele ei create din croşet. În cea de-a doua seară, Cotan Liana a câştigat premiul pentru cea mai buna colecţie, Alex Moldovan pentru cea mai bună colecţie de lenjerie, Anca Fărcaş şi Ioana Cadar pentru cea mai bună colecţie black & white, iar Claudia Suciu pentru creaţiile ei destinate copiilor. Irina Duţu Zgaia a primit premiul pentru cea mai bună colecţie, premiul special al evenimentului, dreptul de participare gratuită pentru a doua oară gratuit la City Fashion Week.

Aşa cum anunţam şi înainte de spectacol, podiumul de prezentare de la City Fashion Week era visul unui băiat pe nume Daniel, cu acuitate vizuală scăzută. Absolvent al Liceului pentru Deficienţi de Vedere din Cluj, el a demonstrat cu această ocazie că dorinţele pot deveni realitate. Curajul şi determinarea au stat la baza realizării visului de a fi model, iar în timpul spectacolului nimeni nu şi-a dat seama că manechinul ar fi prin ceva diferit de ceilalţi.

Sala în care s-a desfăşurat manifestarea s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru toţi cei care ar fi dorit să ia parte la prezentările de modă. Directorul festivalului, Stefan Farrell, a declarat în legătură cu acest incovenient că la ediţiile umătoare se are în vedere organizarea City Fashion Week într-o locaţie mult mai mare.
„Mulţumim tuturor celor care au sprijinit City Fashion Week 2017. Într-adevăr, atât invitaţii speciali, cât şi designerii valoroşi care au participat în cadrul acestei ediţii au ridicat nivelul festivalului, iar interesul oamenilor a crescut proporţional motiv pentru care Sala Atena de 450 de locuri a fost neîncăpătoare. Ne gândim foarte serios ca ediţia de anul viitor a City Fashion Week să aibă loc într-un spaţiu mult mai mare, poate chiar la Sala Sporturilor asociat cu un târg de modă după prezentări. Am început deja organizarea următoarei ediţii, cel puţin pe hârtie”.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] și metaforic, cu țara de origine. Pe plan artistic, aceste genealogii sunt surse prolifice de inspirație. Abordarea expozițională asupra ideilor recente de diasporă în arta contemporană, reflectă […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x