Reprezentaţie comedia romantică „Idolul şi Ion Anapoda”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Într-o comedie romantică şi total anapoda, cinci personaje din Bucureştiul interbelic îşi caută perechea ideală. Cu un umor delicat, actorii Oana Pellea, Florina Gleznea, Cristina Casian, Richard Bovnoczki şi Istvan Teglas revin în luna noiembrie, la Arcub, într-o nouă reprezentaţie a spectacolului de teatru „Idolul şi Ion Anapoda”, scrisă de George Mihail Zamfirescu şi adaptată de regizoarea Mariana Cămărăşan.

Producţia va fi pusă în scenă miercuri, 29 noiembrie, la Sala Mare a sediului Arcub (str. Lipscani, nr. 84-90), de la ora 19:00. Protagoniştii spectacolului îi vor purta pe spectatori într-o călătorie în timp şi vor da viaţă unor personaje ce trăiesc relaţii marcate de pasiunea dezlănţuită şi plină de contradicţii din anii frumoşi ai vremurilor de odinioară.

„Idolul şi Ion Anapoda” este o producţie dramaturgică al cărei text păstrează atmosfera boemă a epocii interbelice. Anapoda… un joc de-a teatrul, un joc de-a iubirea, un joc de-a viaţa, toate în amintirea unei doamne minunate care s-a îndrăgostit cândva de un bărbat prea tânăr, prea gentil, prea vorbăreţ… un om total, dar total Anapoda.

Oana Pellea este Stavăroaia – o doamnă plină de viaţă. Richard Bovnoczki este Ion – un om anapoda, Florina Gleznea, Frusinel – idolul din vis, Cristina Casian, Mioara – o fată frumoasă, dar proastă şi Istvan Teglas, Valter – un băiat tânăr şi deştept.

Iubirea este pretutindeni. Ion este îndrăgostit de Mioara. Mioara este îndrăgostită de Valter. Valter şi Ion sunt cei mai buni prieteni. Mioara este nepoata răsfăţată a lui Madam Stavăr. Madam Stavăr ştie tot. Ea ghiceşte în cafea şi zidurile casei sale au ochi şi urechi. Este puternică precum un general de armată şi fragilă ca un mărgăritărel.

„Noi credem aşa: că avem nevoie de bucurie, de romantism, de iubire, de poveşti. Mai ales acum, când lumea pare că se dezintegrează, când ritmul e alert şi neiertător, când părem că am uitat de noi. Aşa credem: că e necesar să ne redescoperim din perpectiva unui râs nestăpânit, a unor farse nevinovate, sa ne vedem cât de caraghioşi şi sublimi suntem sau mai putem să fim. Avem nevoie să fim. Până la urmă SĂ FIM. Pur şi simplu.”, mărturiseşte regizorul Mariana Cămărăşan.

„Idolul şi Ion Anapoda”, după G.M. Zamfirescu, adaptare de Mariana Cămărăşan
Cu: Oana Pellea, Richard Bovnoczki, Florina Gleznea, Cristina Casian, Istvan Teglas;
Regia: Mariana Cămărășan şi Toma Dănilă;
Scenografia: Vladimir Turturica;
Light-design-ul: Ştefan Vasilescu;
Durata spectacolului: 120 minute, cu pauză.

Biletele au fost puse în vânzare şi pot fi achiziţionate online de pe arcub.ro şi bilet.ro sau de la casa de bilete de la sediul Arcub (Strada Lipscani, nr. 84 – 90).

Preţuri: 50 lei (Categoria I). Elevii, studenţii şi pensionarii care se prezintă la Casa de Bilete Arcub cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 25 lei (Categoria II).

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x