Stadiu proiect de alimentare cu apă şi sisteme noi de epurare-colectare

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Un proiect major cu finanţare europeană care presupune alimentarea cu apă sau de sisteme noi de epurare-colectare pentru zeci de localităţi din judeţ se află în derulare.

În acest context, în cursul lunii noiembrie, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Cluj au participat la şedinţa Adunării Generale a A.D.I. „Asociaţia Regională pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Bazinul Hidrografic Someş – Tisa” pentru discuţii în legătură cu stadiul proiectului şi stadiul preluării de noi unităţi administrativ-teritoriale în sistem.

În momentul de faţă 88 de localităţi din judeţul Cluj şi, respectiv, 97 de localităţi din judeţul Sălaj sunt incluse în proiectul prin care se intenţionează atragerea de la Uniunea Europeană a celei de-a cincea finanţare majoră pentru continuarea seriei de investiţii de modernizare şi extindere a infrastructurii de alimentare cu apă şi de canalizare în judeţele Cluj şi Sălaj.

Consiliul Judeţean Cluj informează că în ceea ce priveşte stadiul Proiectului Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţele Cluj şi Sălaj în perioada 2014 – 2020, Compania de Apă Someş lucrează în momentul de fată la revizuirea aplicaţiei de finanţare, în urma observaţiilor şi recomandărilor făcute în acest sens de către Autoritatea de Management – Programul Operaţional Infrastructură Mare şi JASPERS – organism de asistenţă tehnică al UE. După finalizarea acestor completări, perioadă estimată la finalul lunii noiembrie, aplicaţia de finanţare va fi retransmisă AM-POIM în vederea evaluării. Ulterior, aplicaţia va intra în procesul de aprobare, astfel încât, în prima parte a anului 2018, Compania de Apă va demara licitaţiile internaţionale pentru contractarea lucrărilor de executare a lucrărilor, acestea urmând a începe în cea de-a doua jumătate a anului 2018.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x