Noi achiziţii la Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Peste 300.000 de lei vor fi alocaţi Laboratorului de Radiologie şi Imagistică medicală din cadrul Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca.

Suma alocată de Consiliul Judeţean Cluj va fi folosită pentru achiziţionarea unui aparat Roentgen pentru radioscopie digitală.

Forul administrativ judeţean informează că noul echipament Roetgen digital de ultimă generaţie va înlocui echipamentul RX vechi analogic instalat în anul 2001, pe care în prezent se efectuează un număr de peste 30.000 de examinări pe an, cu o medie de aproximativ 125 de examinări pe zi.

Astfel, noua achiziţie va permite efectuarea unor imagini digitale de înaltă calitate, care pot fi stocate în sistem PACS – sistem de arhivare şi stocare a informaţiilor medicale, pot fi vizualizate în timp real de medicii din alte secţii şi pot fi eliberate pacientului în format digital pe CD.

De asemenea, Spitalul Clinic de Recuperare urmează să beneficieze de noi investiţii în valoare de 3.855.000 de lei. Prin intermediul acestor fonduri vor fi achiziţionate echipamente şi aparaturi medicale precum: aparat Diapulse, microscop operator, aparat de sterilizare cu plasmă, ecograf multidisciplinar şi un sistem de mapping tridimensional, acestea urmând a fi finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x