EvenimenteŞtiri

„Frumuseţea în Grecia Preistorică” la Muzeul Naţional al Banatului Timişoara

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

În contextul expoziţiei internaţionale Heinrich Schliemann – Descoperitorul Troiei, găzduită în premieră naţională de Muzeul Naţional al Banatului Timişoara, vizitatorii au ocazia să redescopere câteva dintre cele mai reprezentative repere din istoria Greciei preistorice, în cadrul unui nou eveniment.

Inspirat din frumuseţea Greciei preistorice, evenimentul va avea loc miercuri, 29 noiembrie, începând cu ora 17:00, în mansarda B2 a Muzeului Naţional al Banatului Timişoara. Pe lângă oportunitatea vizitării expoziţiei Heinrich Schliemann – Descoperitorul Troiei, moda Greciei preistorice va fi readusă în zilele noastre prin mijloace de expresie ale unui artist, de această dată prin intermediul unei prezentări de modă concepută de Casa de Modă Ellis by Eli Lăslean. Colecţia vestimentară ce poartă semnătura creatoarei Eli Lăslean a fost gândită şi creată să reproducă câteva dintre lucrările semnificative pentru istoria artei.

Viziunea inovativă a creatoarei Aldona Pintea din Timişoara asupra bijuteriei va adăuga un plus de eleganţă ţinutelor vestimentare realizate în stil grecesc. Asemenea unor zeiţe antice, cu părul ornamentat cu elemente florale, perle sau alte paiete în nuanţe de auriu, alb sau argintiu şi un machiaj delicat recreat de Antoanela Sopa, modelele vor defila sub privirile celor prezenţi. Incursiunea în trecutul îndepărtat al Greciei se va încheia cu un cocktail de socializare.

Expoziţia Heinrich Schliemann – Descoperitorul Troiei de la Muzeul Naţional al Banatului Timişoara, poate fi vizitată până la data de 25 februarie 2018. Programul de vizitare este de marţi până duminică, între orele 10:00 – 18:00, la Bastionul Theresia, Str. Martin Luther nr. 4.

Expoziţia cuprinsă în „Proiectul minimal al evenimentelor culturale 2017”, reprezintă o colaborare cu Muzeul de Pre- şi Protoistorie din Berlin şi aduce în prim plan viaţa şi cariera marelui arheolog Heinrich Schliemann (1822 – 1890). Alături de colecţia de obiecte şi manuscrise personale a celebrului descoperitor german donată muzeului din Berlin, vizitatorii vor putea admira artefacte unice, alese din descoperirile făcute la Troia şi Micene. În cadrul acestei expoziţii poate fi admirată măestria orfevrăriilor care au creat
obiectele din aşa numită „comoară a lui Priam”, aduse în replică la Timişoara, orginalele aflându-se la Muzeul de Artă Puskin din Moscova. Aducerea acestor bunuri muzeale de excepţie a fost posibilă datorită fondurilor alocate de către Consiliul Judeţean Timiş şi a strânselor legături culturale şi ştiinţifice dintre Muzeul Naţional al Banatului şi Muzeul de Pre- şi Protoistorie din Berlin.

Expoziţia se adresează publicului larg şi are ca obiectiv prezentarea unei personalităţi de marcă a arheologiei, care prin dedicaţia lui a contribuit masiv atât la fundamentarea metodelor de cercetare, cât şi la prezentarea rezultatelor acestora tuturor iubitorilor de istorie. Expoziţia internaţională „Heinrich Schliemann – Descoperitorul Troiei” aduce pentru prima dată în România vase ceramice şi de argint, idoli de marmură, obiecte de bronz, şi multe altele.

Mai multe detalii pe pagina de Facebook a expoziţiei: https://www.facebook.com/MuzeulBanatuluiTimisoaraOficial/

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x