De interesŞtiri

Programul zilei de 1 Decembrie la Cluj-Napoca

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Pe 1 Decembrie 2017, Clujul sărbătoreşte Ziua Naţională a României şi 99 de ani de la Unirea Transilvaniei cu România în 1918.

Clujenii şi turiştii prezenţi cu această ocazie în Piaţa Unirii vor avea parte de Ziua Naţională a României de un spectacol folcloric, inaugurarea iluminatului festiv, concert Andra şi Cargo sau foc de artificii. Primăria Cluj-Napoca mai informează că evenimentul de anul acesta va aduce o noutate care va completa atmosfera de sărbătoare prin iluminatul arhitectural de pe Catedrala Mitropolitană din Piaţa Avram Iancu şi din Piaţa Unirii.

Manifestările de 1 Decembrie vor începe la ora 10:00, în Piaţa Avram Iancu, cu slujba religioasă în Catedrala Mitropolitană, depuneri de coroane şi jerbe de flori, parada militară.

În Sala de Sticlă a Primăriei Cluj-Napoca va fi deschisă expoziţia de imagini istorice „Clujul şi Marea Unire”, organizată în parteneriat cu Biblioteca Academiei Române Cluj-Napoca, Universitatea „Babeş-Bolyai”, Muzeul de Istorie al Universităţii „Babeş-Bolyai”, Direcţia Judeţeană a Arhivelor Naţionale Cluj, Biblioteca Centrală Universitara „Lucian Blaga” Cluj-Napoca. Expoziţia va conţine imagini cu documente şi fotografii din presa vremii: Cluj – noiembrie 1918 – decembrie 1918.

Programul evenimentelor de 1 Decembrie:

Piaţa Unirii
Ora 15:00 – Spectacol folcloric
Maria Golban Şomlea;
Traian Ilea şi Valeria Codorean;
Ovidiu Purdea Someş;
Ansamblul Folcloric „Românaşul”;
Ciprian Roman;
Ansamblul Folcloric „Mărţişorul”;
Aurel Tămaş;
Dumitru Fărcaş;
acompaniază Orchestra „Regal Transilvan”.
Ora 19:00 – Aprinderea iluminatului festiv
Ora 19:05 – Concert Andra

Piaţa Avram Iancu
Ora 20:00 – Spectacol de artificii.

Piaţa Unirii
Ora 20:10 – Concert Cargo.

De 1 Decembrie, intrarea la patinoarul din Piaţa Unirii din cadrul Târgului de Crăciun va fi gratuită.

Primăria Cluj-Napoca a concesionat serviciile de organizare a evenimentului „Târgul de Crăciun”, în urma unei licitaţii, Asocierii compusă din firmele S.C. Respect BigTime Group S.R.L., S.C. Paledris S.R.L. şi S.C. Club Arena S.R.L.. Contractul de concesiune s-a încheiat pentru o perioadă de 5 ani.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x